x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zăpadă de 7 cm în Munții Rodnei

Zăpadă de 7 cm în Munții Rodnei

21 Noi 2020   •   09:30
Zăpadă de 7 cm în Munții Rodnei

Stratul de zăpadă depus în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Munţii Rodnei, depăşeşte 7 centimetri. Temperatura este sub 0 grade.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, spune că vremea a fost în general închisă și s-a răcit față de ziua precedentă. Cerul a fost noros și a plouat pe arii extinse.

În zonele de deal și de munte au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona înalta de munte precipitațiile au fost sub formă de ninsoare. Vântul a prezentat intensificări trecătoare în zonele de deal, iar în zona înalta de munte a viscolit ninsoarea, scrie Mediafax

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 centimetru se găsește depusă pe carosabilul DN 18 în Pasul Gutâi, între km 20 și km 35. S-a acționat cu două utilaje și s-au împrăștiat 22 tone de material antiderapant.

De asemenea, în Pasul Prislop se găsește depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 centimetru. S-a acționat cu două utilaje și s-au răspândit 24 tone de material antiderapant. S-a intervenit preventiv cu alte 10 tone de material antiderapant pe tronsoane ale drumului național 18, la coborârea spre localitatea Mara.

Stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară până la 7 centimetri la stația meteo Iezer.

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Șugatag -1 grad Celsius și 0 grade la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag.

Vremea va fi sțmbătă în general închisă în județ. Trecător vor fi precipitații slabe mixte în zona înalta de munte. Vântul va suflă slab, la moderat, cu intensificări trecătoare în zona înalta de munte. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse între 4 și 6 grade Celsius, iar minime între 0 și -4 grade Celsius.

 

×
Subiecte în articol: zăpadă munţii rodnei