x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alexandra Coman vă colindă de Crăciun

Alexandra Coman vă colindă de Crăciun

22 Dec 2010   •   18:24
Alexandra Coman vă colindă de Crăciun

Soprana Alexandra Coman a găsit prilejul să le facă admiratorilor săi, şi nu numai, un cadou muzical, în cea mai potrivită perioadă pentru a dărui. Lansarea oficială a albumului "Cântece de Crăciun" a avut loc la începutul acestei săptămâni, la Sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Române, pentru ca mâine, 23 decembrie, compilaţia ce conţine opt piese din repertoriul românesc şi internaţional să apară pe piaţă. "Totul a pornit de la o discuţie cu Casa Radio, care a venit cu propunerea de a face un parteneriat cu Casa de Discuri Roton. Aşa am avea o piaţă mai mare de desfacere, inclusiv în străinătate. Cătălin Muraru (n.r. ­ general manager Roton) a fost interesat să semnăm un contract de exclusivitate şi tot el a venit cu ideea de a lansa un album cu colinde."

Au urmat înregistrările, făcute în timp record, douăsprezece piese în numai o săptămână, orchestraţia fiind asigurată de Andrei Stanoevici. S-a mers pe varianta unei ediţii limitate, cu numai opt piese, urmând ca restul cântecelor înregistrate să se regăsească pe un alt album care va fi lansat în 2011: "La anul veţi găsi şi colinde în limba spaniolă, cehă şi în norvegiană. Încerc să mulţumesc cât mai multe preferinţe", ne-a povestit Alexandra Coman.  

Pentru albumul "Cântece de Crăciun", soprana a ales repertoriul după sufletul său: "Mi-au plăcut foarte mult cele două colinde româneşti de pe album, «Iată vin colindători» şi «Sus la poarta Raiului», mai ales că le-am abordat într-un stil ceva mai puţin obişnuit, adică în stil clasic, nu popular. Îmi place extrem de mult şi «Ave Maria», varianta lui Giulio Caccini. De aceea am şi ales această variantă pentru album şi nu o alta. Mă bucur că cei de la casa de discuri m-au lăsat să aleg singură repertoriul". Pe lângă melodiile amintite de Alexandra Coman, pe album veţi regăsi într-o interpretare deosebită, clasică, şi "Joy to the World", "White Christmas", "O Holy Night", "Deck the Halls" şi "First Noel". Pentru anul viitor Alexandra Coman demarează un proiect în colaborare cu Placido Domingo. De data aceasta este vorba despre un album de arii din operete celebre. Materialul muzical va include inclusiv zarzuela, un tip spaniol de operetă. "Abia aştept să finalizăm acest proiect, sper eu că în prima jumătate a anului viitor."

Soprana Alexandra Coman a studiat la Viena sub îndrumarea lui Luciano Pavarotti, fiind o prezenţă constantă pe scenele lirice ale lumii. Artista a concertat alături de José Carreras în România, dar şi în Germania.

×
Subiecte în articol: muzica