x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ce ne-a pregătit Hollywoodul în 2011

Ce ne-a pregătit Hollywoodul în 2011

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Ian 2011   •   19:22
Ce ne-a pregătit Hollywoodul în 2011

În vreme ce industria filmului românesc se zbate ca peştele pe uscat, maşinăria de film a Hollywoodului a pregătit o ofertă generoasă pentru noul an, iar cinefilul român nu va fi văduvit de succese verificate precum „Pirates of the Caribbean: on Stranger Tides” în varianta 3D sau finalul seriei Harry Potter, pe care iubitorii genului o vor savura tot tridimensional.

Anul cinefil debutează cu o relaţie explozivă între Angelina Jolie şi Johnny Depp în „Turistul”, film care iese pe ecranele din România mâine, 7 ianua­rie, pentru ca la 14 ianuarie să le urmărim pe Cher şi Christina Agui­lera în „Burlesque”, un film în care se cântă mult şi se dansează şi mai mult, aşa că sunteţi asiguraţi în cazul în care nu o să vă atragă şi jocul ac­to­ri­cesc.

Personajele de desen animat prind viaţă pe marele ecran în peli-cula "Yogi Bear" 3D, care se lansează tot la 14 ianuarie, prin MediaPro Distribution, distribuitorul exclusiv al producţiilor Warner Bros. Pictures în cinematografele din România începând cu luna ianuarie. Dan Akroyd i-a împrumutat vocea simpaticului Yogi, iar în blana ursuleţului Boo-Boo o să-l recunoaşteţi pe Justin Timberlake.

Fanii lui Jack Nicholson au ocazia să-l revadă din 4 februarie în „How Do You Know”, alături de Reese Witherspoon şi Owen Wilson, pentru ca din 11 februarie Julianne Moore şi Annette Bening să formeze un cuplu de lesbiene, mame a doi copii concepuţi prin inseminare artificială, în comedia „The Kids Are All Right”. Filmul a primit trei nomina­lizări la Globul de Aur şi este cotat cu şanse bune la Oscar. 

La 21 ianuarie revine pe marele ecran Anne Hathaway, de data aceasta alături de Jake Gyllenhaall, într-un fel de „Love Story” al anilor 2000, în care boala necruţătoare se numeşte Parkinson.

„127 Hours” se inti­tu­lea­ză noua producţie a lui Danny Boyle, re­gizor premiat cu Oscar pentru „Slumdog Millionare” în 2009. Din 18 februarie veţi urmări povestea adevărată de supravieţuire a alpi­nis­tu­lui Aron Ralston, care a fost nevoit să-şi taie braţul în timpul unei escala­dări.

În „London Boulevard”, Collin Farrell este un criminal arătos care se îndrăgosteşte lulea de o artistă interpretată de Keira Knightley, com­bi­na­ţie din care ies scântei la 25 februa­rie. Natalie Portman întruchipează din 25 februarie o balerină talentată şi dornică de afirmare în thrillerul „Black Swan”, pentru ca la 4 martie să apară în cinematografele româneşti drama „Of Gods and Men”, în regia lui Xavier Beauvois, inspirată din viaţa celor opt călugări cistercieni ai mănăstirii de la Tibihirine, în Algeria, răpiţi şi ucişi în 1996 de un grup de islamişti extremişti. Din 17 martie rulează comedia „Matinal cu scandal”, în care Harrison Ford este legendarul jurnalist american Ted Koppel. Acesta a demisionat, dezgustat de politica trustului la care lucra, orientată către emisiunile de seară cu specific monden.

Reese Witherspoon, Christoph Waltz şi Robert Pattinson evoluează în „Apă pentru elefanţi” din 15 aprilie, o dramă istorică ce se desfăşoară pe fondul Marii crize economice din anii ’30. Din 6 mai Nata­lie Portman revine cu rolul din „Thor”, o dramă fantastică despre aventurile zeului Tunetului în mitologia scandinavă, iar Catherine De­neuve şi Gerard Depardieu, un cuplu extraordinar de actori, joacă din 13 mai în comedia „Potiche”. La 20 mai in­tră în cinematografe a patra par­te a seriei „Pirates of the Ca­ribbean: On Stranger Tides”, varian­ta 3D, în care Johnny Depp o va avea par­teneră pe focoasa Penelope Cruz.

Din 3 iunie, fanii X-Men au motive de bu­curie: vor vedea povestea lui Char­les Xavier şi Erik Lensherr înainte ca ei doi să devină duşmani de temut, respectiv Profesor X şi Magneto, în aceeaşi zi urmând să se lanseze partea a doua a comediei „Marea mahmu­rea­lă”, în care va avea o apariţie spe­cia­lă şi fostul preşedinte american Bill Clinton, dar şi un thriller produs de Guillermo del Toro, „Julia’s Eyes”. Lars von Trier vine cu „Melancholia” din 10 iunie, într-un disaster mo­vie în care joacă Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling şi Charlotte Gainsbourg. „Kung Fu Panda 2” în 3D se pregăteşte pentru 10 iunie, iar la 24 iunie ambalează mo­torul conti­nuarea filmului de ani­ma­ţie „Ma­şini”. 1 iulie este ziua „Tran­sformers: Dark of the Moon”, aşa că pregătiţi-vă pentru atacul de­cep­ticonilor!

La 15 iulie cade cortina peste aventurile lui Daniel Radcliffe pe marele ecran, un final grandios, tri­dimensional, pentru „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea II” 3D. Mai ţineţi min­te desenele cu ştrumfii? Din 2 septembrie, Marele Ştrumf, Ştrumfiţa, Bebe Ştrumf şi ma­leficul Gargamel îşi vor face de cap 3D şi pe marele ecran, iar la 23 septembrie intră în scenă „The Greatest Muppet Movie Ever Made”, cu tot cu broscoiul Kermit, Miss Piggy şi res­tul celebrelor păpuşi. La 7 oc­tom­brie, regizorul Roland Emmerich aduce pe ecrane „Anonymous”, o dramă istorică bazată pe teo­ria conform căreia piesele lui Shakespeare ar fi fost scrise de Edward de Vere, al 17-lea Conte de Oxford.

Dacă la începutul anului am avut pri­lejul să o vedem în acţiune pe An­ge­lina Jolie, spre sfârşit de 2011, la 11 noiembrie, este rândul lui Brad Pitt să ne arate ce poate în „Moneyball”, o dramă despre jocul de baseball. Pinguinii îşi fac de cap din 18 noiembrie în „Happy Feet 2”, iar din 16 decembrie ne delectăm cu o nouă porţie de acţiune dusă la extrem de Tom Cruise în „Mission: Impossible – Ghost Protocol”. Luna decembrie este cea mai potrivită pentru po­veşti, aşa că nici că se putea să se ter­mi­ne anul mai frumos dacă nu cu „The Hobbit”, în regia lui Guillermo del Toro, care urmăreşte desti­nul lui Bilbo Baggins în tinereţe, înainte de aventurile din trilogia „Stă­pânul ine­le­lor”.

×
Subiecte în articol: arte filme