x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Juriu majoritar feminin la Berlinală

Juriu majoritar feminin la Berlinală

21 Ian 2011   •   18:19

Patru femei, printre care se numără actriţa italiană Isabella Rossellini, şi trei bărbaţi vor alcătui juriul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 10-20 februarie, au anunţat organizatorii.

Împreună cu Isabella Rossellini - preşedintele juriului -, producătoarea australiană Jane Chapman, actriţa germană Nina Hoss şi Sandy Powell, renumita costumieră britanică premiată cu trei Oscaruri -  Shakespeare îndrăgostit" (1999), "Aviatorul" (2005) şi "Tânăra Victoria" (2010) - vor oferi juriului de la Berlin o tentă puternic feminină. Cineastul iranian Jafar Panahi, căruia autorităţile de la Teheran i-au interzis să părăsească ţara, starul de la Bollywood Aamir Khan şi regizorul canadian Guy Maddin completează juriul ediţiei din 2011 a Berlinalei.

Cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va prezenta 22 de filme, dintre care 16 vor concura în competiţia oficială. Chiar dacă lipseşte din competiţia oficială, România este reprezentată la Berlinală la capitolul scurtmetraj. Astfel, peliculele "15 iulie", de Cristi Iftime, şi "Apele Tac", de Anca Lăzărescu, au fost selectate în competiţia dedicată scurtmetrajelor din cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

×
Subiecte în articol: film