x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 10+ activități de vacanță - Sugestii distractive pentru concediul de vară!

10+ activități de vacanță - Sugestii distractive pentru concediul de vară!

29 Iun 2021   •   12:50
10+ activități de vacanță - Sugestii distractive pentru concediul de vară!

După mai bine de un an de stat predominant în casă, în sfârșit a venit momentul mult așteptat - o vară mai liberă, în care lucrurile par să revină la normal. Dacă ți-ai planificat sau urmează să-ți organizezi vacanța de vară, însă simți că lipsește ceva, în acest articol ai câteva recomandări pe care să le iei în considerare.

 

Sezonul cald vine cu distracție, indiferent de condițiile meteo. Pentru a trece peste anumite impedimente de necontrolat, cum este vremea, este nevoie să fii creativ și dispus să îți schimbi planurile. Indiferent de programul pe care ți-l dorești, cu sugestiile prezentate în continuare, ai șansa să-ți creezi câteva momente de neuitat alături de cei dragi.

TOP 3 jocuri pe care să le ai în concediu cu tine

Vacanța este oportunitatea perfectă prin care să te distanțezi de responsabilități, să iei o pauză de la grijile de zi cu zi. Câteodată însă, nu este suficient doar să pleci din oraș, ori poate nici nu ai cum să faci acest lucru, așa că faci concediul după posibilități. Fie că pleci 2-3 zile la mare sau la munte, ori că rămâi local și te vezi cu prietenii sau familia, iată ce jocuri pot aduce un plus de distracție, fie soare, fie ploaie afară.

Jocuri clasice de cazino

Gambling-ul poate să fie o activitate foarte distractivă, dacă îl tratezi ca atarare. Jocurile de noroc sunt tot mai accesibile în ziua de astăzi, datorită mediului online. Operatorii virtuali au început tot mai mult să își diversifice portofoliile, dar și modalitățile prin care pot fi accesați. Spre exemplu, în afară de clasicele păcănele, cu doar câteva click-uri te poți bucura de jocuri de table, partide de poker, sesiuni de ruletă și nu numai. Acestea pot fi atât împotriva AI-ului, cât și live, cu alți jucători, cu dealeri sau crupieri reali.

 

Iată câteva idei pe care să le ai în vedere când ai nevoie de o pauză, dar nu te poți “angaja” într-o activitate prea complexă:

Table

Jocul de table este o opțiune inclusiv la cazinourile online, așa cum am menționat anterior. Dacă nu știi care sunt regulile, nu-ți face griji pentru că poți să găsești cum joci Table pe Youtube, având chiar și exemple video. Tot ce trebuie să faci este să ai o conexiune bună la internet și puțină răbdare. Ulterior, poți să îți surprinzi prietenii cu tehnicile pe care le-ai învățat.

 

Poker

Nu mai este nevoie să strângi gașca, ci trebuie doar să te conectezi la contul pe care-l ai la un cazino online și vei avea acces la nenumărate versiuni de Poker. În funcție de cea care îți place mai mult, la operatorii din România vei găsi de la Hold’em, până la Omaha și multe alte variante celebre. Folosește-te de această oportunitate pentru a te perfecționa, iar când te vei revedea cu prietenii, vei avea un avantaj considerabil.

Craps

Cunoscut și sub denumirea de “barbut”, acest joc are o istorie lungă, ce datează de sute de ani. El a devenit o opțiune și în mediul online, unde poți să concurezi contra altor jucători reali sau împotriva calculatorului, în funcție de varianta pe care o alegi. Majoritatea versiunilor sunt disponibile nu doar pe PC sau laptop, ci și pe dispozitive mobile. Astfel, oriunde te-ai afla, vei avea acces la contul tău și te vei putea distra, fără să ai nevoie de o pauză prea lungă.

Board games

Când ai decis deja care va fi cursul unui concediu, dar vremea nu pare să fie de acord cu planurile tale, propune-le celor care te-au însoțit, o altă modalitate de a vă distra. Board games (jocurile de societate) sunt ideale pentru serile alături de prieteni sau familie, dar și pentru zilele ploioase când vreți să stați în casă. Există mai multe opțiuni populare, precum:

  • Catan
  • Activity
  • Cards Against Humanity
  • Dirty Minds

 

Fiecare are un alt regulament, nu prea complicat, așa că în doar câteva minute, toată lumea ar trebui să fie gata de joacă.

Recomandări de activități plăcute pentru concediu

Dacă ai rezervat deja câteva zile în agenda ta și ești gata de o vacanță în afara orașului sau doar prin împrejurimi, iată ce ai putea să faci, alături de prieteni sau familie.

Parcuri de distracție

Poate că nu mai este o locație prea frecventată, însă parcul de distracții găzduiește o multitudine de activități, la tot pasul. Dacă vrei să încerci ceva altfel, atunci poți să alegi un parc de aventură, unde îți vei pune la încercare inclusiv condiția fizică.

Drumeții

Ieși din rutină și îmbină plăcutul cu utilul, făcând puțin sport în timp ce te bucuri de natură. Dacă ești dispus să experimentezi și să te conectezi cu mediul înconjurător, atunci drumețiile sunt o modalitate foarte plăcută și sănătoasă prin care să faci asta. Ia-ți grupul de prieteni sau familia și alegeți-vă o destinație, căutând traseele pe care le-ați putea parcurge. Selecția trebuie făcută atent, în funcție de dificultatea drumeției, durata sa, condițiile meteo, dar și de experiența pe care fiecare persoană o are.

Descoperirea tradiționalului

Fie că ești în țară, fie că ești în vacanță în străinătate, poți opta pentru a descoperi mai mult zona de tradițional. Fiecare cultură are atracțiile sale, dar și caracteristici aparte, indiferent că este vorba de artă culinară, de artă vizuală, arhitecturală, sau de diverse obiceiuri. Dacă ți-ar plăcea să afli mai multe despre istoria locului, află cum să descoperi frumusețile locului de la localnici, pornind într-o escapadă culturală.

 

 

 

×