x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 5 locuri pe care merită să le vizitezi în Franța

5 locuri pe care merită să le vizitezi în Franța

31 Aug 2021   •   15:59
5 locuri pe care merită să le vizitezi în Franța

Franța este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Iar dacă te gândești să faci o vizită în această țară, iată 5 locuri în care merită să ajungi:

 

1. Paris - Unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, Parisul este un adevărat muzeu în aer liber, ce impresionează prin arhitectura superbă a clădirilor. De asemenea, este și un loc încărcat de istorie, dar în care se pune și mare preț pe cultură. Tocmai din acest motiv, Muzeul  Luvru este un obiectiv pe care nu merită să îl ratezi. Turnul Eiffel este simbolul orașului și priveliștea pe care o ai din el este de-a dreptul impresionantă. O croazieră pe Senna este și ea mai mult decât recomandată, alături de o vizită în Cartierul Latin și Montmartre. Trebuie ținut cont că Parisul este și o destinație culinară excelentă, astfel că poți încerca atât să mănânci la restaurante de lux, cu stele Michelin, fie la patiseriile pe care le găsești la orice colț de stradă. Experiența va fi cu siguranță aparte.

 

2. Versailles - Această localitate este renumită în întreaga lume prin prisma palatului de la Versailles. Un loc spectaculos, încărcat de istorie, care are toate motivele să fie pe lista ta cu obiective de vizitat în Franța. Pentru a ajunge în Versailles, cel mai simplu mod este să iei trenul din Paris. Vei face aproximativ 40 de minute și vei descoperi un loc magnific, care a fost reședința regilor Franței începând cu Ludovic al XIV-lea. Din anul 1837 a devenit muzeu, dar aici s-a semnat și Tratatul de la Versailles, prin intermediul căruia s-a pus capăt oficial Primului Război Mondial. Așadar, Sala Oglinzilor, Dormitorul Regal, Sala de Recepții și Galeria Marilor Bătălii sunt punctele de interes ale palatului, alături de grădinile sale superbe în care te vei rătăci cu siguranță. Fiind un loc atât de apreciat, palatul de la Versailles a fost și loc de filmare pentru producții precum Midnight în Paris (2011) ori Marie Antoinette (2006). Chiar si in industria jocurilor este disponibil jocul de pacanele Versailles Gold. Acesta a fost lansat de compania EGT, iar printre simboluri se află soarele, caleașca aurită ori gradina palatului Versailles.

 

3. Nisa - Riviera Franceză este cunoscută în întreaga lume pentru luxul ce se găsește aici. La Nisa, Saint Tropez ori Cannes vei găsi cu siguranță mereu yacht-uri ale milionarilor lumii. Nisa este însă și un oraș cu o arhitectură superbă, care nu e chiar atât de scump cum ar părea la prima vedere. Nisa nu excelează prin plajele sale, dar este un oraș bun pe care să îl explorezi la pas și să admiri arhitectura superbă. Un punct de interes este și Hotel Negresco, unul dintre cele mai apreciate din zonă, construit de un român. Desigur, dacă ajungi în Nisa trebuie să faci escapade și la Monaco și Cannes.

 

4. Strasbourg - Acest oraș situat la granița cu Germania, în apropierea fluviului Rin, se remarcă prin mixtul cultural și arhitectural. În plus, insula centrală a orașului face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Dacă ajungi în Strasbourg trebuie să vizitezi neapărat cartierul cel mai vechi denumit La Petite France. De asemenea, Muzeul de Arte Frumoase și cel de Arheologie, situate în Palais de Rohan, sunt alte două obiective ce merită atenție. Dincolo de obiectivele turistice, Strasbourg este și o destinație culinară foarte interesantă. Aici vei găsi preparate de top din bucătăria franceză și cea germană. De asemenea, Strasbourg este și un oraș ce merită vizitat iarna, cu ocazia Târgului de Crăciun.

 

5. Chamonix - În special în cazul în care îți place muntele, Chamonix este un loc în care merită cu siguranță să ajungi. Aceasta este o stațiune amplasată la poalele Mont-Blanc, cunoscută pentru peisajele mirifice și pentru pârtiile de schi. De altfel, aici a avut loc prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă din 1924, iar multe scene din seria James Bond au fost filmate aici. Totodată, în Chamonix poți lua telefericul l'Aiguille du Midi, care te va duce de la o altitudine de 1035 m până la 3842m în doar 20 de minute. Trebuie ținut însă cont că Chamonix este o destinație destul de scumpă.

 

×