x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! România pe "lista roșie" a autorităților din Cehia

Atenție unde călătoriți ! România pe "lista roșie" a autorităților din Cehia

06 Feb 2021   •   17:30
Atenție unde călătoriți ! România pe "lista roșie" a autorităților din Cehia

Turiștii străini care vin în Cehia din state incluse pe lista portocalie sau roșie trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, începând din 5 februarie 2021. Totodată, călătoriile turistice sunt interzise, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

„Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile cehe, persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roșie și roșu închis (România este inclusă pe lista roșie) trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii”, arată MAE.

Accesul pe teritoriul Cehiei este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, deplasarea în scop de muncă, studii, rațiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

În plus, toate persoanele care călătoresc în Cehia trebuie să completeze, în prealabil, un formular electronic de localizare. 

Mediafax

×
Subiecte în articol: cehia