x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

18 Ian 2021   •   10:42
Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat în domeniul sănătății, Brendan Murphy, citat de AFP.

"Cred că în cea mai mare parte a anului noi vom mai avea încă restricţii importante la frontiere. Chiar dacă o bună parte a populaţiei va fi vaccinată, nu ştim dacă acest lucru va împiedica transmiterea virusului. Este posibil ca măsurile de carantină să mai dureze un timp", a spus Murphy.

Interdicțiile îi privesc însă și pe cetățenii australieni care se află în alte țări. Dacă vor să se întoarcă acasă ei trebuie să plătească circa 1.900 d e euro pentru 14 zile de caranntină într-un centru special. 

Australia a achiziționat pentru campania de vaccinare tratamentele produse de Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford dar procesul nu a început deocamdată. Se așteaptă autorizarea lor de către autoritatea în domeniu din această țară, iar imunizare populației va începe la sfârșitul lunii februarie. 


 

×
Subiecte în articol: australia