x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinații de vară, pe plajele însorite

Destinații de vară, pe plajele însorite

de Diana Scarlat    |    16 Apr 2019   •   11:40
Destinații de vară, pe plajele însorite

Turcia și Grecia rămân în topul preferințelor românilor care-și petrec vacanța de vară în străinătate. Anul acesta, pe primul loc este, până acum, Antalya, considerată destinația sezonului 2019, unde vor ajunge peste 210.000 de români, conform vânzărilor în regim „early booking” ale agențiilor de turism. Antalya se menține în acest top pentru al doilea an consecutiv, înregistrând o creștere de 40% a vânzărilor în perioada ianuarie-martie, față de 2018.

Creșterea interesului românilor pentru Antalya are la bază reducerile semnificative oferite de hotelierii turci și suplimentarea numărului de chartere, conform agențiilor de turism. „Cererea de vacanțe pentru destinații interne și externe din perioada de Early Booking a crescut cu o treime volumul de vânzări. Pentru 2019, compania estimează că va înregistra vânzări de 70 de milioane de euro, față de 60 de milioane de euro, anul trecut”, anunță turoperatorul Paralela 45. Spre Antalya se poate zbura acum și cu noi curse charter din Bacău, Baia Mare, Oradea, Suceava și Arad, pe lângă cele deja foarte cunoscute, din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Târgu Mureș. La cele zece orașe se adaugă și charterul București-Alanya, introdus în 2018 pentru reducerea duratei de transfer spre hotelurile din Alanya și Side.

Românii caută vacanțe de lux

În această perioadă se observă o schimbare a tendințelor de pe piața turismului, în locul pachetelor ieftine fiind preferate ofertele în resorturi de lux. Pe lista preferințelor românilor care își petrec vacanța în străinătate se numără și Bodrum, unde se estimează că vor ajunge peste 10.000 de turişti în această vară. O altă tendință este alegerea hotelurilor de lux și a pachetelor turistice mai scumpe, dar mai consistente, din punctul de vedere al ofertei. „O tendință manifestată încă de anul trecut este ca o mare parte dintre turiștii de Antalya și Bodrum să aleagă hoteluri de cinci stele și 90% dintre ei preferă hotelurile de lux, care le oferă un «all inclusive» superior și multe opțiuni pentru petrecerea timpului liber în resort. Cumpărate în perioada de Early Booking, pachetele au avut o reducere și de 50%. În timpul sezonului, grafice cu tarifele finale pentru fiecare hotel, în fiecare săptămână de vacanță, sunt afișate pe portalul de vacanțe al turoperatorului”, explică Alin Burcea, CEO Paralela 45. Alte destinații de top sunt Tunisia și Egipt, unde cursele charter vor transporta peste 10.000 de români, până în octombrie.

 

×
Subiecte în articol: destinaţii paste grecia turcia