x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Din Fundata în Zanzibar, peste tot se va auzi româneşte la trecerea dintre ani

Din Fundata în Zanzibar, peste tot se va auzi româneşte la trecerea dintre ani

de Oana Portase    |    06 Dec 2016   •   19:40
Din Fundata în Zanzibar, peste tot se va auzi româneşte la trecerea dintre ani
Sursa foto: Lucky Business

Luna cadourilor și a vacanțelor a venit, iar românii sunt deja cu gândul la pârtiile de schi sau la plajele exotice. Apetitul pentru vacanțe extravagante este tot mai mare în ultimii ani. Cei dintre noi cu dare de mână nu se uită la bani când achiziționează o vacanță. Dacă de Crăciun destinațiile preferate rămân târgurile din capitalele europene sau pensiunile din țară, de Revelion românii vor să se relaxeze în țările calde. Agențiile au pregătit oferte pentru toate buzunarele și încă se mai găsesc pachete last minute pentru cei nehotărâți.

Ofertele pentru Revelion pornesc de la câteva sute de euro pentru vacanțele în țară sau pentru anumite orașe europene și ajung la câteva mii de euro pentru destinații precum Vietnam, Zanzibar, Maldive sau Bali. Sunt și români care nu se uită deloc la bani. De exemplu, un cuplu a plătit 23.000 de euro pentru o vacanță în Seychelles, la un hotel de lux, pentru șase nopți de cazare, cu transferuri private asigurate, potrivit datelor făcute publice de agenția de turism Aerotravel.

 

Cea mai costisitoare vacanță de Revelion aleasă de un client Paravion a avut o valoare de 2.000 euro/persoană, având destinația Bali. Clientul a ales servicii all inclusive la un hotel de 5 stele și o cazare de 7 zile. Remus Vișan, director general Paravion

 

Nu doar plajele sunt preferatele românilor, destinațiile europene fiind la fel de vânate. “Cererea de oferte pentru vacanțele de Revelion a crescut, în cazul Paravion, cu 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar în topul preferințelor se află, ca și în anii trecuți, destinații europene, precum Amsterdam, Praga sau Berlin. Este adevărat că în ultimul an s-a remarcat şi o creștere semnificativă a numărului de turiști români care doresc să-și petreacă Anul Nou pe o plajă exotică. În topul preferințelor exotice pentru Revelion se află destinații precum Maldive, Bali, Thailanda și Dubai.”, explică Remus Vișan.

Bugetul mediu pregătit de români

Românii achită în medie în jur de 650 de euro pentru vacanțele în Europa, în timp ce ofertele pentru Asia sau Africa sar de 1.000 de euro de persoană. În acești bani intră biletele de avion, transferurile de la aeroport-hotel și retur, dar și cazarea cu demipensiune sau all inclusive. “Punctual, pentru destinații exotice precum Maldive, Bali, Thailanda și Dubai, românii alocă un buget mediu de 1.300 de euro de persoană. La polul opus s-au situat vacanțele în Roma, cu doar 220 euro/persoană pentru 5 zile, dar și cele în Praga – 400 euro/persoană, respectiv  Barcelona – 550 euro/persoană, tot pentru 5 nopţi de cazare, la un hotel de 3 stele.”, precizează Remus Vișan pentru Jurnalul Național.

 

Studiile de pe piața de turism arată că, în medie, cuplurile cu vârste de peste 35 de ani achiziționează vacanțe de lux în Asia sau Africa, în timp ce tinerii preferă vacanțele cu destinații europene, iar familiile cu copii aleg pensiunile din România.

Anul Nou pe croazieră sau în circuit

Ofertele nu lipsesc nici pentru cei care preferă iarna și vor să petreacă Revelionul în țările cu climă rece, cum ar fi ţările Scandinave și Țările Baltice, ce include cina de Revelion pe un vas de croazieră. Vacanța durează 6 zile și se vor vizita trei mari orașe: Stockholm, Riga (Capitală Culturală Europeană) și Tallinn. Noaptea dintre ani se petrece pe croazieră între Stockholm și Riga, cu cina de Revelion inclusă. O altă vacanță care s-a vândut bine este circuitul de nouă zile în Țările Nordice. Vacanța a fost preferată de tineri și cuprinde țări precum: Suedia – Norvegia – Danemarca. Orașele vizitate sunt Stockholm, Karlstad, Lillehammer, Dombas, Ruta de Aur, Geirenger, Stryn, Ghetarul Briksdal, Sognefjord, Bergen, Fiordul Hardanger, Gol, Oslo și Copenhaga. 

Oferte last minute

Cancun 1.999 euro/persoană 16 zile;

Africa de Sud 1.995 euro/persoană 12 zile;

Rio de Janeiro 1.390 euro/persoană 10 zile;

Gran Canaria 1.290 euro/persoană 8 zile;

Socția-Olanda 590 euro/persoană 6 zile;

Egipt 557 euro/persoană 7 zile;

Paris 389 euro/persoană 5 zile;

Istanbul 350 euro/persoană 5 zile;

Budapesta 299 euro/persoană 6 zile;

Cât ne costă sărbătorile în țară

Visăm la vacanțe de lux, dar uneori tot mai  bine e acasă. Ofertele pentru Revelion la pensiunile din România sunt la fel de variate și pentru toate buzunarele. Românii vor să îmbine de cele mai multe ori distracția de pe pârtia de schi cu relaxarea într-un jacuzzi fierbinte. Pentru cei mai puțin pretențioși vacanțele pornesc de la 350 de lei de persoană pentru 3 sau 4 nopți, iar unele pachete cuprind pensiune completă. Valea Prahovei sau Poiana Brașov sunt cele mai aglomerate, dar și prețurile de pornire ale pachetelor sunt mai accesibile decât în alte zone.

 

Oferte în România

Azuga – de la 711 euro;

Băile Felix – de la 655 de lei;

Băile Govora – de la 867 de lei;

Balvanyos – de la 490 de euro;

Bran – de la 135 de euro;

Fundata – de la 1.188 de lei;

Gura Humorului – de la 2.600 de lei;

Moeciu de Sus – de la 835 de lei;

Poiana Brașov – de la 388 de lei;

Straja – de la 1.290 de lei;

Vatra Dornei – de la 945 de lei;

Voroneț – de la 1.600 de lei;

Relaxare la băi termale

Dacă tot vrem să simțim că ne petrecem noaptea dintre ani într-o țară străină, o fugă la vecinii unguri sau la bulgari este cea mai ieftină variantă. Ungurii sunt renumiți pentru stațiunile balneare. La Hajdúszoboszló pachetele de trei nopți pornesc de la 230 de euro de persoană și includ 3 nopți de cazare cu demipensiune, acces nelimitat la centrul wellness al hotelurilor, sală de fitness, cupon de masaj și cina festivă de Revelion.

Bansko, paradisul bulgarilor

Iubitorii de schi au la îndemână și faimoasa stațiune Bansko din Bulgaria. Hotelurile sunt aproape de pârtia de schi iar telegondola oferă o priveliște spectaculoasă. Cu puțin noroc, mai găsiți oferte pentru Bansko ce pornesc de la 80-90 de euro pentru 3 nopți de cazare, fără alte facilități. La peste 230 de euro găsiți oferte ce cuprind 4 nopți de cazare, transport, all inclusive + cina festivă de Revelion.

Vacanțe inedite la început de an

Anul Nou bate la ușă, iar unii dintre români deja își planifică și vacanțele din 2017. Dorințele turiștilor sunt poate chiar mai extravagante pentru noul an decât cele legate de Revelion, aşa că ofertele inedite nu lipsesc din portofoliul agenţiilor. De exemplu, o vacanţă de aventură în Namibia, care include safari, wildcamping și explorarea unor zone sălbatice, precum și o vacanță Merzouuga Trekking în Maroc, care se va desfășura între 19-28 martie 2017. Organizatorii spun că mai sunt doar câteva locuri disponibile, interesul fiind foarte ridicat datorită prețurilor foarte bune ale acestor pachete,  raportat la alte opțiuni pe acest segment de turism. Vacanța de aventură Wild Thing în Namibia pleacă de la 1.700 Euro + biletul de avion, viza şi asigurarea obligatorie de călătorie. Costul cuprinde:  11 zile de explorare și aventură cu doi însoțitori de grup experimentați, mașinile 4X4 echipate Safari, logistica de campare (corturi, saltele, saci de dormit), taxele de acces în parcurile naționale şi ghizii locali, precum și toate alimentele necesare pe perioada vacanței, cu excepția micului dejun și a unei cine la OppiKoppi. Vacanța Merzouga Trekking în Maroc este ceva mai ieftină. Prețul pornește de la 1.350 de euro/persoană + biletele de avion și asigurarea medicală de călătorie. Costul de 1350 de euro acoperă experiența oferită de cei doi ghizi, echipa de suport din Maroc, mesele din timpul celor cinci zile pe traseu, cazare la hotel în prima zi și ultima zi în regim de Bed & Breakfast.

×