x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Italia vinde proprietăți la 1 euro. Case de vis, priveliști uimitoare. Care sunt condițiile

Italia vinde proprietăți la 1 euro. Case de vis, priveliști uimitoare. Care sunt condițiile

30 Sep 2021   •   13:37
Italia vinde proprietăți la 1 euro. Case de vis, priveliști uimitoare. Care sunt condițiile

Autoritățile italiene scot la vânzare diverse proprietăți cu scopul de a fi renovate dar și pentru a stimula turismul. Prețurile sunt derizorii tocmai pentru a stimula potențialii cumpărători să le salveze de la ruină, scrie euronews.com.

Fie că este vorba de satele alpine sau orașele de pe plajă din Sicilia, aproape toată lumea și-a dorit să evadeze la țară pentru a duce o viață mai frumoasă. Desigur, puțini dintre noi au făcut asta, iar ceea ce ne-a împiedicat cel mai mult au fost banii. Gândul la prețul une astfel de proprietăți ne-a ținut departe de îndeplinirea visului. Totuși, atracția unui trai într-un peisaj uimitor, cu vietă sănătoasă și vinuri bune este în continuare irezistibilă. 

Acum însă, autoritățile locale din diferite regiuni ale Italiei au decis să scoată la vânzare imobile la prețul simbolic de 1 euro. Pare incredibil.

De ce? Pentru că italienii au început să părăsească zonele rurale pentru a se muta în orașe, în căutarea unui loc de muncă mai bun. Astfel că multe zone au fost complet depopulate. 

Pe măsură ce aceste sate idilice au început să semene cu orașele fantomă cu case dărâmate, municipalitățile au cumpărat clădirile de la proprietari pentru a încerca să le vândă. Prețul de 1 euro este simbolic dar trebuie să promiți că o vei renova. Proiectul de renovare trebuiei să se finalizeze în termen de un an de la cumpărare și să acoperiți toate costurile legale. Însă legislația italiană oferă cumpărătorilor o sutire de impozit care acoperă 110% din cheltuielile elgibile. 

Renovarea presupune și înlocuirea sistemului de încălzire ori a aerului condiționat. Cât vor costa lucrările? Depinde de fiecare proprietate. Însă calculele estimative arată sume între 30.000-40.000 de euro. 

Unde ar trebui să te duci să cumperi o casă în Italia? În multe sate vei găsi astfel de mobile. Dar, deocamdată, iată trei locuri care ne-au atras atenția.

Fabbriche di Vergemoli, Toscana

Sus pe dealurile din Toscana se află satul antic Fabbriche di Vergemoli. Acesta datează din perioada Romei antice și are acum sub 1.000 de locuitori. Acesta este locul perfect pentru a te relaxa, a asculta apele râului Turrite și a trăi cea mai bună viață.

Se află la doar o aruncătură de băț de orașul încântător Lucca și nu prea departe pentru excursii de o zi la Florența sau la plajă. Se află într-una dintre cele mai luxoase regiuni din Italia. 

Mussomeli, Sicilia

Pentru a experimenta minunile din sudul Italiei, nicăieri nu este mai bine decât în Sicilia. Vrei un oraș grozav în inima insulei? Nu căuta mai departe decât Mussomeli. Cu aproape 11.000 de locuitori și la 750 de metri deasupra nivelului mării, noii proprietari de case din Mussomeli se vor bucura de un centru istoric al orașului, cu un castel din secolul al XIV-lea.

Borgomezzavalle, Piemont

În munții de lângă granița Elveției se află pitoreasca vale Antrona, unde Borgomezzavalle este ascunsă. Înconjurat de păduri și lacuri, Borgomezzavalle îți oferă șansa de a face parte dintr-un sat alpin exclusivist, unic în nordul țării.

 

×
Subiecte în articol: italia