x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Malta nu primește turiști nevaccinați. UE se opune

Malta nu primește turiști nevaccinați. UE se opune

12 Iul 2021   •   14:07
Malta nu primește turiști nevaccinați. UE se opune

După ce Malta a interzis, vineri, intrarea turiștilor nevaccinați anti COVID-19 în țară, Comisia Europeană depune acum eforturi pentru schimbarea acestei decizii, potrivit comisarului european pentru justiţie, Didier Reynders, scrie AFP.

"Au existat două decizii: certificatul pe care l-am instituit şi care se impune tuturor statelor membre, ca dovadă a situaţiei fiecărei persoane în raport cu infecția COVID-19. Şi apoi există o recomandare adoptată de Cei 27, care pleacă de la ideea că paşaportul este suficient, dacă situaţia sanitară nu se deteriorează. Vom discuta, prin urmare, cu Malta pentru a accepta testele PCR. În funcţie de rata de infectare cu varianta Delta este normal să reluăm măsurile, cu test şi carantină, dar nu cu interdicţie de călătorie", a spus oficialul. 

Însă alte state UE se opun acestei hotărâri, considerând-o contrară normelor europene. 
"Nu ne-am coordonat întotdeauna bine în Europa, în timpul acestei crize, dar acum avem un paşaport sanitar, care este acelaşi peste tot în Europa. Ceea ce a făcut Malta este sărecunoască doar vaccinul. Acest lucru trebuie să ne alerteze asupra faptului că, dacă situaţia se degradează, tentaţiile de închidere, uneori chiar contrare regulilor, se vor înmulţi. Avem un cadru european care este armonizat, care este protector şi trebuie aplicat. Ceea ce mă interesează este să protejăm vacanţele francezilor şi europenilor", a spus secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune.

Malta este o insulă în Marea Mediterană cu 500.000 de locuitori. Rata de imunizare este de 79% din adulți, cu ambele doze de vaccin. Dar săptămâna trecută infecțiile au crescut, majoritatea fiind persoane nevaccinate.

×
Subiecte în articol: malta ue