x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Naufragiu în Oceanul Pacific. Opt persoane au decedat, supraviețuitorii au plutit în derivă zile întregi

Naufragiu în Oceanul Pacific. Opt persoane au decedat, supraviețuitorii au plutit în derivă zile întregi

12 Feb 2020   •   12:07
Naufragiu în Oceanul Pacific. Opt persoane au decedat, supraviețuitorii au plutit în derivă zile întregi

Doi bărbaţi, o femeie şi o fetiţă au supravieţuit după ce au plutit în derivă timp de 32 de zile în sudul Oceanului Pacific, a relatat un cotidian din Insulele Solomon.
Supravieţuitorii au povestit că cele opt persoane alături de care s-au îmbarcat, printre care şi un bebeluş, şi-au pierdut viaţa, potrivit Solomon Star News.

Grupul a pornit la drum pe 22 decembrie din provincia Bougainville, în Papua Noua Guinee, cu intenţia de a-şi petrece Crăciunul în Insulele Carteret, aflate la o distanţă de 100 de kilometri.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar o parte dintre persoanele aflate la bord s-au înecat, a povestit unul dintre supravieţuitori, Dominic Stally.

Ceilalţi pasageri au reuşit să redreseze vasul, dar alte persoane au decedat ulterior pe parcursul unei îndelungate perioade în derivă prin apele traversate de curenţi oceanici puternici.
"Nu am avut ce face cu cadavrele acestora, a trebuit să le abandonăm în mare", a declarat Dominic Stally. "Un cuplu care a decedat a lăsat în urmă un bebeluş. M-am ocupat de bebeluş, dar apoi a murit şi acesta".

Ca să poată supravieţui, naufragiaţii au mâncat nuci de cocos care pluteau la suprafaţa mării şi au colectat apă de ploaie.

Potrivit lui Dominic Stally, mai multe ambarcaţiuni de pescuit au trecut prin apropiere fără să identifice naufragiaţii. În cele din urmă, supravieţuitorii au fost reperaţi pe 23 ianuarie în largul Noii Caledonii, după ce au plutit 32 de zile în derivă pe o distanţă de aproape 2.000 de kilometri.

Cei patru supravieţuitori au fost debarcaţi sâmbătă în portul Honiara, capitala Insulelor Solomon, un stat compus din circa 10 insule principale şi sute de insule de mici dimensiuni.

Supravieţuitorii au primit tratament de rehidratare după care au fost externaţi.

Astfel de cazuri uimitoare de supravieţuire nu sunt rare în Oceanul Pacific, unde insulele sunt frecvent despărţite de imense întinderi de apă.

În ianuarie 2014, un pescar salvadorian, Jose Alvarenga, a eşuat pe Insulele Marshall după mai bine de 13 luni de când s-a îmbarcat spre coasta occidentală a Mexicului împreună cu un tovarăş care şi-a pierdut viaţa în timpul călătoriei.

Un adolescent indonezian a supravieţuit şapte săptămâni pe mare în 2018 după ce ambarcaţiunea sa de pescuit a plutit în derivă ajungând la o distanţă de 2.500 de kilometri în largul insulei Guam.

AGERPRES

×