x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii New York: Empire State Building își redeschide observatorul de pe acoperișul clădirii

New York: Empire State Building își redeschide observatorul de pe acoperișul clădirii

12 Oct 2019   •   22:00
New York: Empire State Building își redeschide observatorul de pe acoperișul clădirii
Sursa foto: facebook

Empire State Building, celebrul zgârie-nori din New York, îşi redeschide astăzi observatorul de la etajul 102, după renovări care au durat zece luni. Acesta permite acum o vedere de 360 de grade de pe acoperişul clădirii. Compania Empire State Realty Trust a creat o intrare separată pentru turiști, care până acum foloseau aceeaşi cale de acces cu cea a angajaţilor.

Lucrările fac parte din cea de-a treia fază a unui proiect care a fost demarat în urmă cu patru ani și cuprinde patru etape. Costul total se ridică la 165 milioane de dolari.

Primele două faze vizează îmbunătățirea condițiilor de vizitare a acestei clădiri istorice şi reducerea, pe cât posibil, a cozilor de aşteptare. Ăn acest sens a fost deschis un mic muzeu la primul etaj, situat pe drumul de acces spre ascensoare.

A treia fază a debutat în ianuarie, prin închiderea observatorului de la etajul 102, situat la o înălţime de 351 de metri, pentru lucrări de reparații. Pereţii de peste 1,10 metri înălţime, care blocau o parte din panoramă, au fost înlocuiţi cu panouri din sticlă securizată.

Ascensorul este acum alcătuit tot din pereţi din sticlă. Transparenţa liftului oferă astfel posibilitatea unei vederi de 360°, indiferent de locul în care este amplasat vizitatorul.

Biletul de acces la etajul 102 va costa 58 de dolari, faţă de 38 de dolari cât era până acum.

Ultima etapă a proiectului este dedicată deschiderii, până la sfârşitul anului, a unui observator suplimentar la etajul 80.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: empire state building