x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noi condiții de intrare în Bulgaria

Noi condiții de intrare în Bulgaria

27 Ian 2021   •   15:55
Noi condiții de intrare în Bulgaria

Pe teritoriul Bulgariei se va putea intra doar cu prezentarea unui test molecular PCR cu rezultat negativ la infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte. Cerința se aplică tuturor persoanelor care ajung în această țară, indiferent de statul din care se deplasează, arată MAE. Măsura va fi valabilă în perioada 29 ianuarie - 30 aprilie 2021.

Documentul care certifică rezultatul negativ al testului trebuie să conțină numele şi prenumele persoanei testate, datele laboratorului care a efectuat testarea, data şi metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine, şi rezultatul negativ.

Sunt exceptate mai multe categorii de persoane: cele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51904sofia.mae.ro şi www.mae.ro.

×
Subiecte în articol: bulgaria