x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

de Diana Scarlat    |    12 Noi 2019   •   12:04
Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

În timp ce România așteaptă dezvoltarea infrastructurii, Bulgaria urcă, în fiecare an, în topul celor mai bine vândute destinații de iarnă. Pachetele turistice pentru stațiunea Bansko sunt din ce în ce mai atractive, multe fiind create special pentru turiștii români. Pe lângă reducerile substanțiale de prețuri, oferite de sărbători, Bansko are marele avantaj al centralizării serviciilor pentru sporturilor de iarnă, astfel încât turiștii pot profita de întreaga ofertă a pârtiilor cu un singur skipass, fără a mai alerga după locuri de parcare și transport pe cablu. 

 

La oferta de cazare și sporturi de iarnă, Bansko a mai adăugat atracții culinare și SPA. Agențiile de turism din România atrag iubitorii sporturilor de iarnă către țara vecină, incluzând în pachete servicii gratuite la SPA - cameră de gheață, baie de aburi aromatică, jacuzzi, cadă cu temperaturi extreme, duș de contrast, de aventură și hidromasaj, saune finlandeze și piscine BIO, interioare, cu apă la temperatura de 33 de grade Celsius, sau piscine cu săruri din Marea Moartă. Toate acestea se adaugă la cazare în hoteluri de trei și patru stele, care nu mai oferă doar micul dejun inclus, ci și cina, iar unele returnează contravaloarea cinei, dacă nu a fost consumată de turist.

 

Transport gratuit în ofertele hotelierilor

 

Hotelurile din stațiunea Bansko mai oferă centre de joacă pentru copii, cu programe foarte elaborate, dulapuri pentru echipamentele de schi, cu încălzitoare ale echipamentului propriu sau închiriat, iar printre cele mai importante avantaje este transportul gratuit, de la și până la stația inițială a telefericului și transport direct până la pârtiile de schi. Unele hoteluri oferă și transport gratuit de la hotel până la centrul orașului Bansko și retur, seara.

Modelul turismului de iarnă de la Bansko a fost preluat din Austria și Elveția, astfel încât a fost creat de la început un sistem centralizat de acces la pârtii. Un singur skipass și transportul gratuit oferit de hotelieri până la cel mai apropiat punct de transport pe cablu sunt avantaje care în România nu există, pentru că la Bansko există o colaborare strânsă între hotelieri și rețeaua de transport pe cablu.

×
Subiecte în articol: pachete turistice bansko bulgaria