x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Plajele secrete din Europa te aşteaptă să le descoperi în această vară

Plajele secrete din Europa te aşteaptă să le descoperi în această vară

de Oana Portase    |    12 Iun 2017   •   18:50
Plajele secrete din Europa te aşteaptă să le descoperi în această vară
Sursa foto: cipryanu/Getty Images/iStockphoto

Dacă nu ți-ai făcut planul pentru vacanța de vară, nu e târziu. Soarele strălucește puternic peste întregul continent, iar nisipul plajelor este deja fierbinte. Cei care vor ceva diferit față de litoralul românesc au de unde alege pentru că Europa are printre cele mai frumoase plaje din lume. Vestea bună este că unele dintre ele nu sunt foarte departe și poți ajunge la ele și cu mașina. Grecia și Spania sunt bogate în plaje ce te duc cu gândul la paradis, dar în top se află și plaje din Croația, Italia sau Portugalia.

 

Europa este plină de plaje spectaculoase și probabil de multe dintre ele nici nu ai auzit. Câteva destinații din Grecia sunt foarte populare pentru români, însă întreaga țară este o comoară când vine vorba de locuri de vacanță. Grecia este un loc ideal de relaxare chiar și în insulele sau satele care nu sunt cotate drept destinație de vacanță. Cât timp ai o tavernă, un loc unde să dormi și o plajă, nu mai ai nevoie de altceva.

 

European Best Destinations a prezentat recent un top al celor mai frumoase plaje din Europa, iar Grecia deține multe dintre ele. Pe primul loc se află, însă, o plajă din însorita Portugalie.

 

Pregătește-ți costumul de baie

Praia dos Galapinhos este cea mai frumoasă plajă din Europa pentru anul 2017, potrivit European Best Destinatios. Plaja se află în Parcul Natural Arrabida din Setubal, la câțiva kilometri de Lisabona. Pentru a ajunge în Setubal trebuie să zbori până în Lisabona, iar de acolo poți închiria o mașină. Drumul îl parcurgi în mai puțin de o oră. Nu este o plajă de lux, ci o plajă ușor sălbatică, de o frumusețe aparte. Praia dos Galapinhos îmbină marea cu muntele și are un nisip alb fermecător. Accesul la plajă nu se poate face cu mașina, mulți turiști fiind de părere că este un lucru bun pentru că nu se aglomerează. Zborurile spre Lisabona pornesc de la 87 de euro pentru luna iunie, în iulie găsiți de la 116 euro, iar în august prețul urcă la 124 de euro. Dacă tot ajungeți acolo, vizitați și frumosul Porto de care vă veți îndrăgosti iremediabil.

Paradisul grecesc

În topul celor mai frumoase plaje din Europa, Grecia apare cu cinci locuri mai mult sau mai puțin cunoscute. Insula Corfu se poate lăuda cu plaja Canal d’Amour și Porto Timoni, aflate în clasament chiar pe locurile 2 și 3. Canal d’Amour este o plajă secretă cu o formă ciudată. Rocile de nisip ies din mare și formează un grup de lagune spectaculoase. O veche legendă spune că îndrăgostiții care trec canalul vor rămâne împreună pentru totdeauna. Porto Timoni se află în satul Afionas ce păstrează tradițiile grecești, are drumuri pavate cu pietre și case albe. Porto Timoni este altă plajă ascunsă la care nu se poate ajunge cu mașin. Dacă nu ai bani de insulele Seychelles, atunci cu siguranță vei avea bani pentru plaja Seychelles din insula grecească Icaria. Topul mai este dominat de Grecia cu plajele Simos din Insula Elafonisos și Xi din Kefalonia. În toate aceste minunății de locuri poți ajunge cu mașina, distanțele fiind de puțin peste 1.000 de kilometri dacă pornim din București.

 

CU MAȘINA LA PLAJĂ

București – Sidari – 1.100 km;

București – Corfu – 1.200 km;

București - Moscenicka Draga – 1.169 km;

București – Icaria – 1.120 km;

București – Simos – 1.123 km;

București – Kefalonia – 1.204 km;

 

 

Spania cea fierbinte

Altă țară care domină topul celor mai frumoase plaje din Europa este Spania. Aveți de ales între plaja Pregonda și Mitjaneta din Menorca, Cala Agulla din Mallorca, Ballota din Asturias sau Playa de las Teresitas din Tenerife. Insula Menorca este un loc liniștit, încă neexplorat de turismul în masă. Nu este o stațiune recomandată pentru cei care vor agitație și viață de noapte. Menorca adăpostește plaje secrete și sălbatice, sate pescărești și orașe istorice, fiind un loc dominat de natură virgină luxuriantă. Mallorca este ceva mai populară, dar plaja Cala Agulla este perfectă pentru relaxare și liniștite. Nu veți fi deranjați de cei care practică sporturi nautice, nu sunt prea multe restaurante în zonă și veți fi înconjurați de o vegetație impresionantă.

Unde faci plajă vara asta

Praia dos Galapinhos - Arrabida Natural Park – Portugalia;

Canal d’Amour – Sidari – Grecia;

Porto Timoni - Corfu – Grecia;

Santa Giulia – Corsica;

Moscenicka Draga  – Croația;

Pregonda – Menorca - Spania

Monterosso al Mare - Cinque Terre – Italia;

Cala Agulla - Mallorca – Spania;

Mitjaneta - Menorca – Spania;

Palombaggia - Porto-Vecchio – Corsica;

Seychelles - Icaria – Grecia;

Ballota - Asturias – Spania;

Simos – Insula Elafonisos – Grecia;

Plaja Xi – Kefalonia – Grecia;

Playa de las Teresitas - Tenerife – Spania;

 

Insula cu plaje șic

Corsica se laudă cu două plaje pe care merită să le vizitați măcar o dată în viață: Santa Giulia și Palombaggia din Porto-Vecchio. Santa Giulia este o lagună spectaculoasă care te va lăsa fără suflare. Nu e chiar un loc secret, așa că este potrivit pentru cei care preferă mai multă lume în jur. Plaja este comparată deseori cu frumusețile din Caraibe. Palombaggia este cea mai cunoscută plajă din Corsica despre care mulți spun că nu ar avea niciun defect, motiv pentru care, în plin sezon, este plin de turiști. Iubitorii de sporturi nautice se vor distra din plin pe aceste plaje unde pot practica activitățile preferate sau se pot plimba cu barca în golf.

Comorile din Croația

Un alt loc de vacanță în care putem ajunge ușor cu mașina este Moscenicka Draga din Croația. Orașul se află la o distanță de aproximativ 1.200 de kilometri de România dacă plecăm din București. Moscenicka Draga este un loc șarmant, înțesat de plaje cu nisip alb, înconjurate de păduri vechi de pin. Turiștii ceva mai activi se pot distra la sailing, caiac, canoe, scufundări, ciclism sau drumeții. Din Moscenicka Draga se poate urca spre două orașe medievale, ridicate pe stânci. Unul este Moscenice, aflat la 178 de metri deasupra mării, iar al doilea oraș este Brsec, situat la 157 de metri deasupra mării. Orașele medievale sunt înconjurate de măslini și smochini.

 

Moscenicka Draga este un fost sat de pescari, situat la poalele muntelui Ucka. Din vârful acestui munte se poate vedea în zilele senine mare parte din nordul Adriaticii, iar după ploaie, uneori se poate vedea chiar și Veneția. >

 

O călătorie în trecut

În topul celor mai frumoase plaje din Europa se găsește și Monterosso al Mare din Cinque Terre, Italia. Monterosso al Mare este singurul sat din Cinque Terre cu o plajă încăpătoare pentru turiști. Cinque Terre reprezintă o porțiune din coasta stâncoasă a Rivierei Italiene, locul în care au fost construite cinci așezări, departe de agitația civilizației. Zona coastei, cele cinci sate, ca și dealurile care le înconjoară fac parte din Patrimoniul UNESCO, din situl protejat mondial denumit Parcul Național Cinque Terre. Dintre cele cinci sate, Monterosso al Mare este cel mai aproape de mare ceea ce-l face popular printre turiștii doritori de plajă. În vârf de sezon, plaja se aglomerează, însă rămâne o bijuterie a zonei celor cinci pământuri. Turiștii superstițioși sunt atrași de această zonă și datorită cifrei cinci care plutește în aer. Sunt cinci pământuri, cinci sate, iar o vizită cu trenul durează cinci ore.

×
Subiecte în articol: plaje secrete