x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Prosoapele din hoteluri vor avea cipuri electronice pentru a nu deveni suveniruri

Prosoapele din hoteluri vor avea cipuri electronice pentru a nu deveni suveniruri

de Agerpres    |    31 Iul 2011   •   08:14

Zilele in care turistii parasesc hotelurile cu bagajele pline de suveniruri, constand in prosoape sau halate de baie "gasite" in camerele in care au fost cazati, se apropie de sfarsit odata cu introducerea unor cipuri care sa impiedice extragerea acestor obiecte a caror inlocuire ii costa o avere pe hotelieri, conform Daily Mail.
Noua tehnologie poarta numele RFID - Radio Frequency Identification (identificare radio) si consta in instalarea unui cip ce emite un semnal ce poate fi citit de un echipament electronic.
Aceasta tehnologie va fi folosita pentru protejarea prosoapelor, halatelor de baie, cearsafurilor, perdelelor si altor obiecte ce ar putea fi "pastrate" drept amintire de catre turisti. Conform studiilor din domeniu, pana la 20% din stocurile de prosoape si cearsafuri ale hotelurilor ajung sa dispara in fiecare an.
In plus, aceasta tehnologie este foarte ieftina, un prosop dotat cu cip costand cu doar 1 dolar mai mult decat unul fara cip. Aceste cipuri nu sunt afectate de felul in care prosopul este impaturit sau folosit si nu au probleme nici la spalare, undele radio emise de ele putand fi receptionate de la distanta de 6 metri

×