x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Recomandări de vacanţă în Thailanda

Recomandări de vacanţă în Thailanda

de Diana Scarlat    |    11 Iun 2019   •   15:08
Recomandări de vacanţă în Thailanda
Sursa foto: pixabay.com

Una dintre destinaţiile de vacanţă cele mai căutate este Thailanda, ţară care atrage prin plajele magnifice, dar şi prin serviciile excepţionale din turism. Thailandezii sunt renumiţi pentru ospitalitate şi pentru confortul pe care reuşesc să-l ofere vizitatorilor. Din vacanţa în această ţară exotică nu trebuie să lipsească vizitele în zonele încărcate de istorie şi de mister.

 

Capitala Bangkok este destinaţia exotică ce atrage toate tipurile de vizitatori. Este renumită în întreaga lume pentru ritmul dinamic, aproape ameţitor, al oraşului, cu muzică şi dansuri în aer liber, centrele comerciale moderne, care contrastează cu vechea lume de aici, care se poate înţelege astăzi doar vizitând templele budiste străvechi. Turiştii care aleg un sejur în Bangkok se pot relaxa pe minunatele plaje din Phuket.

 

Locuri de vizitat, natură şi istorie

O altă plajă renumită a Thailandei este în staţiunea Krabi, cu nisip fin, natură luxuriantă şi resorturi de lux. Chiang Mai este capitala spirituală a nordului ţării, care merită să fie vizitată într-o vacanţă în Thailanda, iar de aici se poate ajunge în scurt timp la Chiang Rai, unde se recomandă o vizită la Golden Triangle (Triunghiul de aur). Din punct de vedere istoric, Triunghiul de Aur a fost o zonă cunoscută pentru cultivarea opiului, iar numele provine dintr-o notă a Departamentului de Stat al SUA privind această practică. Astăzi, regiunea a devenit atracţie turistică de top, cu peisaje superbe, între dealuri şi râurile Ruak şi Mekong (Mae Khong). Aceste râuri formează o graniţă naturală între cele trei ţări Laos (la est de Mekong), Myanmar (la nord de Ruak) şi Thailanda (la vest de Mae Khong).

 

O vacanţă de zece zile în Thailanda poate costa aproximativ 1.000-1.500 de euro, în sezonul de toamnă-iarnă, când mulţi doresc să înlocuiască zăpada de acasă cu relaxarea la soare.

×
Subiecte în articol: Thailanda turism