x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Reguli de vizitare a Muzeului Luvru. Acesta se va redeschide pe 6 iulie

Reguli de vizitare a Muzeului Luvru. Acesta se va redeschide pe 6 iulie

25 Iun 2020   •   11:41
Reguli de vizitare a Muzeului Luvru. Acesta se va redeschide pe 6 iulie
Sursa foto: Imagine de Walkerssk de la Pixabay

Muzeul Luvru din Paris se redeschide pe 6 iulie, cu respectarea unor restricții sanitate, transmite AFP. Va fi permis accesul unui număr limitat de vizitatori în 70% din spațiile de vizitare, respectiv 45.000 de metri pătrați. 

pentru un flux redus de vizitatori, şi promite că se va ''ajusta'' în cazul în care apar probleme, informează joi AFP.

Între timp se fac repetiții pentru a asigura siguranța sănătății turiștilor. 

Rezervările pentru vizitare au început la 15 iunie, iar 12.000 de persoane au achiziţionat bilete în intervalele orare dorite.

Distribuitoare cu gel dezinfectant sunt disponibile de la intrarea în Piramidă, iar fiecare vizitator trebuie să vină cu propria mască.

ATM-urile nu vor funcționa, iar ecranele tactile vor fi inutilizabile.

Lbrăria, administrată de Reunion des Musées Nationaux (RMN), se va redeschide.

Vizitatorii nu au voie cu casca de motocicletă, palton sau bagaje voluminoase deoarece spaţiile în care pot fi depozitate vor fi închise. În schimb, va fi posibilă împrumutarea unui mergător sau a unui scaun cu rotile, curăţate după fiecare utilizare.

În sala în care se află Mona Lisa au fost lipite pe jos cercuri portocalii pentru ''staţionare''. Agenţii de pază vor păstra ordinea.

Un indicator albastru precizează: ''Rutele de vizitare sunt semnalizate; întoarcerea nu este posibilă''. Rutele constituie o recomandare ''care poate deveni obligatorie în cazul aglomerării''. Orice ieşire va fi definitivă.

''Am ales să redeschidem sectoarele foarte frecventate, precum şi antichităţile, în special cele egiptene, foarte apreciate de parizieni şi locuitorii din regiunea Parisului. Pe de altă parte, locurile mai greu de gestionat vor avea de aşteptat'', a explicat Lelia Cherif-Hadria, asistenta directorului responsabil cu supravegherea.

Alte încăperi ar putea fi redeschise la sfârșitul verii.

Vor exista trei cozi: una pentru intrări imediate, alta pentru cei care au rezervat în avans, o a treia pentru cei care nu au bilete rezervate.

Pentru că majoritatea vizitatorilor ajung între orele 9:00 - 11:00, directorul muzeului, Jean-Luc Martinez, intenţionează să ''deschidă mai puţine locuri în aceste ore şi mai multe locuri după-amiaza''.

''Trebuie să le spuneţi prietenilor că acesta este momentul pentru a veni şi a descoperi muzeul aşa cum nu l-au mai putut vedea niciodată'', au transmis reprezentanţii instituției.

În perioada 12 martie - 22 mai, pagina de internet a Muzeului Luvru a fost vizitată de 10,5 milioane de persoane, în comparaţie cu 14,1 milioane, numărul total de vizitatori înregistrat în anul 2019. Numărul zilnic al vizitatorilor virtuali a crescut la circa 330.000, cu un vârf de 400.000, în comparaţie cu 40.000 de vizitatori zilnici înainte de criza coronavirusului.

×
Subiecte în articol: luvru paris franta