x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii preferă vacanțele exotice de Revelion

Românii preferă vacanțele exotice de Revelion

de Diana Scarlat    |    15 Dec 2020   •   10:46
Românii preferă vacanțele exotice de Revelion

Foarte mulți români au preferat să cumpere pachete turistice în destinații cât mai îndepărtate și cât mai însorite, pentru a uita de pandemie și de restricții. În topul preferințelor sunt Insulele Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt și Turcia. Agențiile de turism au fost nevoite să suplimenteze cursele charter pentru vacanța de Revelion în zonele exotice, iar numărul mare de cereri a determinat prelungirea ofertelor, pentru prima parte a anului viitor.


Vacanța în Maldive s-a vândut constant, pentru cupluri sau grupuri, iar agențiile de turism au constatat că a crescut, din cauza pandemiei, dorința oamenilor de a avea un revelion normal, cu petrecere, focuri de artificii, departe de frig și de restricții. „Cererea pentru vacanța de Revelion în Maldive a fost peste așteptări, trei curse charter, lansate treptat, ducând peste o mie de români în destinația însorită, pentru șase nopți, la un preț al pachetului care a pornit de la 2.000 de euro de persoană. Niciodată numărul zborurilor directe spre destinații exotice nu a fost atât de mare de Revelion, însă situația de acum ne-a făcut să ne mobilizăm, să propunem vacanțe în zone unde românii să simtă normalitate”, a explicat Alin Burcea, CEO Paralela 45.



Pe ultima sută de metri



Chiar în aceste zile se caută foarte intens oferte pentru vacanța de Revelion în Dubai, care costă de la 643 de euro de persoană, pentru șapte nopți, în Sharm el Sheikh, sau de la 763 de euro de persoană pentru șapte nopți, pentru circuitul în Cappadocia, unde se pot vizita și Troia, Efes, Pamukkale. Prețurile pot scădea până la jumătate, dacă se alege transportul cu autocarul. Unii au ales o croazieră pe Nil, care oferă și posibilitatea vizitării piramidelor și relaxării în Hurghada. Pentru vacanțe mai scurte, cererile sunt pentru Revelion la Istanbul, cu autocarul sau avionul, de la 165 de euro de persoană, pentru patru nopți. Mai multe programe de vacanță în Egipt, de la sejur în Sharm el Sheikh, Hurghada, ori croaziere pe Nil cu sejur în Hurghada, de 7 și 12 nopți, continuă și din ianuarie, până în aprilie.



Mai multe destinații exotice sunt alternativele pentru zone în care românii nu au încă acces ori se cere carantina la întoarcere.


Cereri mari sunt pentru Maldive, Zanzibar, Punta Cana, Cancun și Ras al-Khaimah, orașul din Emiratele Arabe Unite cu hoteluri de patru și cinci stele în regim all inclusive.


Din ianuarie, românii pot să călătorească nu numai în Maldive, Zanzibar, ci și în Republica Dominicană, Cancun și Ras al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite.

×