x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii preferă zonele însorite şi calde pentru Revelion

Românii preferă zonele însorite şi calde pentru Revelion

de Diana Scarlat    |    27 Dec 2019   •   14:40
Românii preferă zonele însorite şi calde pentru Revelion

La fel ca anul trecut, trendul Revelionului la malul mării sau la piscină, în staţiunile cu temperaturi ridicate, se menţine. Românii care nu vor să meargă la schi au cumpărat vacanţe care le oferă relaxare la SPA şi delicii gastronomice, în Turcia, Thailanda, Cipru, Dubai sau Egipt. Cei mai mulţi preferă să plătească pentru pachete all inclusive, la patru şi cinci stele.

 

Cererea pentru vacanţele în zonele însorite a condus şi la creşterea numărului de zboruri charter, din Bucureşti, dar şi de pe celelalte aeroporturi din România, iar agenţiile de turism au oferte foarte avantajoase, datorită creşterii numărului de pachete vândute în regim early booking, pentru că au început să se bazeze pe tendinţele măsurabile ale cumpărătorilor din ţara noastră. Preţurile vacanţelor de Revelion în destinaţiile însorite sunt acum pentru toate buzunarele. De exemplu, un pachet de Revelion în Antalya porneşte de la aproximativ 650 de euro de persoană, în Hurghada, de la circa 750 de euro, iar pentru Sharm el Sheikh, de la circa 870 de euro. Şi în Dubai se poate merge de Revelion cu puţin peste 1.000 de euro de persoană, iar pe o plajă din Cipru, cu circa 500 de euro.

Posibilităţi de organizare a vacanţei

Românii caută relaxarea, confortul, ofertele gastronomice speciale şi posibilitatea de a face excursii. Cele mai multe agenţii de turism le recomandă să cumpere excursiile opţionale după ce ajung la hotel, pentru a fi siguri că nu se răzgândesc sau că vremea este favorabilă pentru ceea ce vor să viziteze. Dar sunt şi agenţii care pot oferi pachete complete, ce conţin şi una sau două excursii, negociate de touroperator cu organizatorii. Turiştii români pot cere şi ghid, atunci când merg în excursii, pentru a se putea bucura de cât mai multe informaţii, mai ales dacă vizitează zone şi obiective istorice importante.

 

Printre cele mai apreciate excursii opţionale în vacanţa de Revelion sunt cele la piramide, în Egipt. Zona istorică a fost mai sigură, în ultimele luni, astfel încât turiştii au început din nou să o frecventeze.

 

×