x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Thailandezii sunt sfătuiți să facă duș mai rar din cauza agravării secetei

Thailandezii sunt sfătuiți să facă duș mai rar din cauza agravării secetei

07 Ian 2020   •   15:47
Thailandezii sunt sfătuiți să facă duș mai rar din cauza agravării secetei
Sursa foto: antena3

Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a cerut populaţiei să oprească apa la robinete şi să facă duş mai rar pentru a face faţă secetei care afectează nordul şi centrul Thailandei.

Săptămâna trecută, autorităţile din Bangkok au anunţat că apa de la robinet din capitală devine salină, pe măsură ce apa mării pătrunde în bazinul râului Chao Phraya, principala sursă de apă pentru centrul Thailandei.

Guvernul thailandez a convenit să aloce 100 de milioane de dolari pentru foraje şi conducte pentru a extrage apă din subteran şi a face astfel faţă secetei, care se aşteaptă să se agraveze în următoarele câteva luni, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Sezonul secetos a început în noiembrie în Thailanda şi durează de obicei până în aprilie, deşi autorităţile estimează că anul acesta ar putea dura până în iunie. Autorităţile au declarat secetă în 14 provincii în regiunile agricole din centrul, nordul şi nord-estul ţării.

"Vă rugăm să ajutaţi toţi la economisirea apei. Opriţi toate robinetele. Folosiţi mai puţină apă", a declarat Prayuth. "Reduceţi timpul alocat spălatului pe dinţi şi duşului la un minut", a mai spus el.

Cu un nivel scăzut al bazinelor, guvernul a cerut de asemenea agricultorilor din unele provincii din apropierea râului Chao Phraya să nu cultive orez în extra sezon.

AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: thailanda dusuri