x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un nou protocol în Grecia. Turiștii vor primi cod de bare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19

Un nou protocol în Grecia. Turiștii vor primi cod de bare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19

29 Iun 2020   •   13:16
Un nou protocol în Grecia. Turiștii vor primi cod de bare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19

Turiştii care vor merge în Grecia de la 1 iulie vor completa un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, şi vor primi un cod de bare, în urma căruia vor fi sau nu testați de COVID-19, transmite AFP.

Guvernul de la Atena a pus capăt în week-end procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat însă confuzie printre turişti. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină, după ce au ajuns pe aeroporturile din Atena şi Salonic.

Guvernul elen a introdus un nou protocol, prin care se cere turiştilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în ţară, care conţine datele personale, precum ţara de origine și statele tranzitate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR, ce va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare pentru COVID-19. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului.

Datorită acestei proceduri "vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate", a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

Începând cu 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi feriboturi provenite din Italia. Celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

×
Subiecte în articol: turism grecia cod de bare turişti