x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanță de lux în sălbăticie: safari în Africa şi camping în junglă

Vacanță de lux în sălbăticie: safari în Africa şi camping în junglă

de Oana Portase    |    25 Apr 2017   •   19:30
Vacanță de lux în sălbăticie: safari în Africa şi camping în junglă
Sursa foto: IPGGutenbergUKLtd/Getty Images/iStockphoto

Turismul de aventură ocupă un loc important în preferințele pasionaților de călătorii din întreaga lume. Vacanțele ce cuprind experiențe unice au început să fie și pe placul românilor. Este adevărat că prețurile sunt ceva mai piperate față de alte pachete turistice, însă nu vezi oricând lei, elefanți sau urangutani în mediul lor natural. Puteți să vă aventurați într-un Jeep Safari pe urmele animalelor africane sau puteți străbate dunele de aur ale Deșertului Arabiei. Cei mai curajoși se pot aventura și în aer.

 

Pachetele pentru turismul de aventură pot fi de mai multe feluri. Ca să nu aveți bătăi de cap, puteți achiziționa un pachet circuit ce cuprinde și excursiile de aventură și toate taxele pentru mașini, ghizi, bilete de intrare în diverse parcuri etc. Altă variantă este să stați 7 nopți la același hotel și să achitați doar cazarea și biletele de avion. Excursiile safari le puteți plăti la fața locului, în funcție de preferințe.

 

“Țara curcubeului” și excursii în savană

Africa de Sud mai este cunoscută drept “Țara curcubeului” datorită amestecului rasial și cultural. Veți găsi aici printre cele mai frumoase minunății ale naturii: plaje aurii, zone floristice unice, munți, faleze și unul dintre cele mai mari parcuri naționale din lume. Un circuit în Africa de Sud pornește de la aproximativ 2.000 de euro persoană și cuprinde 11 nopți de cazare la hoteluri de 4*, cu mic dejun, biletele de avion, transferurile, excursiile locale și taxele de intrare. Hotelurile se află în Johannesburg, Cape Town și lângă Kruger Park.

 

Veți avea parte de vizite inedite și aventură în Cape Town și veți face Turul Peninsulei, excursie în zona viticolă Stellenbosch, tur în Johannesburg și Soweto, Canionul Blyde River și safari în Parcul Kruger.

 

Kruger Park are o suprafață de peste 18.900 de kilometri pătrați și veți avea ocazia să vedeți zebre, antilope, bivoli, gazele și girafe.

 

OFERTE DE AVENTURĂ

Circuit Africa de Sud

12 zile/11 nopți – de la 1995 de euro/persoană;

  • Biletele de avion;
  • Cazare hoteluri 4*;
  • Un prânz și 2 cine;
  • Transferuri, excursii, biletele de intrări din program;
  • Ghizi locali;
  • Însoțitor de grup român;

Circuit Senegal

13 zile – de la 1735 de euro/persoană;

  • Biletele de avion;
  • Cazare hoteluri 4*;
  • 7 cine;
  • Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • Transport local;
  • Tururi, excursii, vizitele din program;
  • Transport cu bărci;
  • Ghizi locali;
  • Însoțitor de grup român;

 

Africa în toată splendoarea ei

De la Africa de Sud, mergem în Africa de Vest. O călătorie prin Senegal vă va oferi prilejul de a descoperi zone spectaculoase, o lume plină de farmec și culoare. “Circuitul în Senegal oferă o privire asupra tradițiilor și a vieții de zi cu zi a locuitorilor Africii de Vest. Natura generoasă, animalele sălbatice, localnicii, portul popular și tradițiile locale sunt atracțiile principale ale Senegalului. Descoperiți Africa în toată splendoarea ei!”, spun reprezentanții Paralela 45. Pentru aproximativ 1.800 de euro, veți descoperi timp de 12 zile frumusețile oferite de Senegal. Veți trece prin Dakar, Sant Louis, Kaolack, Toubacouta, Ndangane, Somone și Mbour. Cazarea include mic dejun și veți dormi la hoteluri de 3* și 4*, iar pachetul oferit de agenție mai cuprinde 7 cine și toate transferurile, tururile locale, excursiile, transport cu bărci tradiționale și ghizi locali vorbitori de engleză.

 

În această vacanță, aveți ocazia să treceți linia de sosire a celebrului raliu Paris – Dakar, veți vedea faimosul Pink Lake, cea mai mare piață din Senegal, veți vizita parcuri naturale cu barca și veți merge într-un safari în Parcul Național Bandia.

Înainte de a achiziționa un pachet în Africa, interesați-vă de actele necesare, vize și vaccinurile obligatorii pe care trebuie să le faceți. Pachetele circuit sunt destinate grupurilor și pot suferi modificări la preț și date în cazul în care nu se ocupă numărul minim de locuri.

 

Aveți confort şi în sălbăticie

Turismul de aventură nu înseamnă doar plimbări cu jeepul prin savane, ci și lux și relaxare. Pe lângă hotelurile de 4*, mai aveți cazare și în așa-numitele lodge-uri, adică niște cabane de lux, în mijlocul naturii, ce oferă un peisaj de nedescris. Nu ai ocazia oricând să te trezești și primul lucru pe care îl vezi să fie o plajă exotică sau un camp pitoresc. Pachetele Happy Tour cuprind cazări în lodge-uri de lux sau camping în junglă. Pentru aproximativ 3.190 de euro de persoană, puteți face safari în Tanzania și plajă în Zanzibar. Veți putea admira animalele sălbatice africane în habitatul lor natural și veți vizita parcurile naționale Serengeti, Ngorongoro și Lake Manyara. Fascinantul Vietnam este altă destinație impresionantă și provocatoare. Un pachet în Vietnam pornește de la 3.590 de euro de persoană și cuprinde cazări la lodge, hotel de 3* și 4*, cușetă în tren pentru deplasările interne.

 

Veți vizita orașele Hanoi și Saigon, două metropole vibrante, veți mai admira spectaculoasul Golf Halong și Parcul Național Phong Nha - Ke Bang și veți explora zona rurală Lao Cai - Sapa, cu satele sale pitorești, înconjurate de terase de orez.

 

SAFARI ȘI RELAXARE

Best of Africa de Sud

de la 2.990 de euro/persoană;

10 zile/9 nopți, cazare hoteluri 3* și 4*;

Tanzania & Plaja Zanzibar

de la 3.190 de euro/persoană;

10 nopți, cazare hoteluri 4* și lodge;

Adventure in Vietnam

de la 3.590 de euro/persoană;

Cazare hoteluri 3*, 4* și cușetă în tren;

Sumatra Jungle Adventure

de la 2.250 de euro/persoană;

Cazare hotel 4*, ecolodge și cort;

 

Camping în junglă

O altă agenţie vă propune o vacanță inedită în Indonezia, o aventură în pădurea tropicala din Sumatra, unul dintre cele mai mari și mai diverse ecosisteme din Asia de Sud- Est. Vei face trekking în jungla Parcului Național Gunung Leuser, însoțit de un ghid specializat, vei dormi la cort, vei vedea urangutanii în mediul lor natural și vei afla mai multe despre acest areal natural protejat de UNESCO.”, spun reprezentanții agenției. Un pachet pentru Indonezia pornește de la 2.250 de euro de persoană și veți avea parte de experiența inedită de a dormi la cort, în junglă, în Parcul Național Gunung Leuser.

Turiştii atraşi de mirajul deșertului

Turiștii care pun accentul pe relaxare și nu vor să aibă un program încărcat pot alege pachetele ceva mai flexibile, care cuprind doar biletele de avion și cazarea. Excursiile le puteți alege la fața locului. De exemplu, vă puteți aventura în inima deșertului pentru o vacanță în Sharm el Sheikh sau Dubai. În funcție de hotel, cameră și alte preferințe, un sejur de 7 nopți în Sharm el Sheikh vă poate costa începând cu 1.000 de euro pentru o cameră de două persoane. Oferta include cazare, biletele de avion, taxele de aeroport, transferul la hotel și înapoi și masă tip All Inclusive. La capitolul safari, aveți de ales din mai multe oferte locale. “Pentru Mega Safari, la ora 6:30 veți fi transferați cu jeep-ul în orașul Saint Catherine, după care se face o oprire de 30 de minute pentru a admira și fotografia canionul. Veți fi conduși către orașul Nuweiba pentru a servi prânzul și pentru a face scufundări. Întoarcerea în Sharm el Sheikh va fi la ora 19:00. Pentru Jeep Safari, la ora 9:00 veți fi transferați cu jeep-ul în Wadi Khansour pentru a admira frumosul recif, după care o să vă îndreptați către Wadi Kherezah și către satul Saydeen, pentru ca în final să vă opriți pe vasul Snak (Elgharaana) unde puteți savura câteva băuturi, incluse în prețul excursiei. Întoarcerea în Sharm el Sheikh va fi la ora 15:00”, explică reprezentanţii unei agenţii. Excursia Mega Safari include prânzul și costă 60 de euro/adult sau 50 de euro pentru copii. Jeep Safari costă 50 de euro pentru un adult și 33 de euro pentru copii și nu include masa. Mai puteți opta pentru o excursie de o zi la Canionul Colorat și Dahab, unde veți face fotografii și scufundări. Această excursie include prânzul și costă 50 de euro de persoană.

 

Sharm el Sheikh

de la 919 euro/cameră;

7 nopți, cazare 4*;

All Inclusive;

Nu sunt incluse excursiile Safari;

Dubai

de la 1.300 euro/cameră;

7 nopți, cazare hotel 3*;

Nu sunt incluse excursiile Safari;

SURSA: COCKTAIL HOLIDAYS;

 

Plimbări cu cămila și vizită în tabăra beduinilor

Puteți cuceri dunele aurii din Deșertul Arabiei și cu o vacanță în Dubai. Pachetul este la fel de flexibil. Achiziționați cazarea și transportul, iar excursiile safari le alegeți acolo. Un sejur de 7 nopți în Dubai pornește de la 1.300 de euro pentru o cameră cu mic dejun inclus. Și în Dubai aveți oportunitatea de a achiziționa excursii safari de o zi în care vă veți merge cu jeep-ul până în tabăra beduinilor, vă veți plimba cămila prin deșert, veți lua cina la cort și veți avea parte și de un spectacol al dansatoarelor din buric. Iubitorii de aventură și peisaje unice pot alege pachetul ce cuprinde o excursie cu balonul deasupra Dubaiului.

×