x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanțe la plajă, fără mască, fără restricții, în toiul iernii

Vacanțe la plajă, fără mască, fără restricții, în toiul iernii

de Diana Scarlat    |    29 Dec 2020   •   18:38
Vacanțe la plajă, fără mască, fără restricții, în toiul iernii

Românii care au ales o vacanță exotică, în această perioadă, se bucură de soare, de căldură și de lipsa restricțiilor impuse în pandemie. Prețurile au scăzut, în unele destinații de lux, iar o vacanță de șapte zile, cu regim ultra all inclusive, la un resort de cinci stele, într-o stațiune de top, costă circa 2.000 de euro de persoană, între Crăciun și Revelion. Egiptul este una dintre cele mai căutate destinații, unde turiștii sunt răsfățați de hotelieri, iar masca o poartă doar personalul angajat, nu și vizitatorii.

La Sharm el Sheikh, în Egipt, o săptămână de vis, la soare, la plajă, pe malul mării, costă circa 2.000 de euro. În preț sunt incluse serviciile ultra all inclusive, la un resort exclusivist de cinci stele, precum și transportul cu avionul și transferurile între aeroport și hotel.

„De când am ajuns aici, parcă suntem într-o altă lume, mult mai bună. Nimeni nu poartă mască, în afară de personalul de la hotel și de la restaurante. Ne plimbăm peste tot, fără restricții, putem mânca la restaurante, în interior, iar totul e ca și cum nici n-ar fi existat pandemia. Ne simțim extraordinar de bine și ne bucurăm de lumea normală pe care ne-o dorim”, spune Cătălina, o româncă aflată în aceste zile în vacanță, în Egipt.

Viitorul călătoriilor de plăcere

Chiar dacă restricțiile de călătorie vor mai exista și în 2021, iar unele zone ar putea fi afectate de pandemia actuală sau viitoare, cei care lucrează în turism sunt optimiști și fac unele recomandări. În următoarea perioadă vor fi preferabile ofertele cu cele mai flexibile condiții. „Early booking-ul rămâne o variantă ideală de a beneficia de reduceri substanțiale. În contextul actual, poți face o rezervare cu un minimum de avans de 5%, diferența urmând a fi achitată până cu 7-15 zile înainte de plecare. De asemenea, last minute-ul va fi, probabil, o tendință generală pentru 2021, însă nu te poți baza niciodată pe faptul că o astfel de ofertă va exista sau nu pe destinația sau hotelul care te-ar putea interesa. În contextul actual, măsurile luate de hotelieri și flexibilitatea ofertelor vor conta mai mult decât prețul plătit pe un pachet turistic”, explică Sebastian Constantinescu, director general al agenției Travel Planner.

Recomandări pentru turiști, în 2021

☛ Alege o ofertă convenabilă, însă înainte de toate asigură-te că îndeplinește toate condițiile necesare în situația actuală, chiar dacă asta înseamnă să plătești puțin mai mult.

☛ Verifică dacă țara de destinație impune carantinarea sau testarea la intrare. De asemenea, dacă România impune carantinarea/autoizolarea la întoarcerea din concediu.

☛ Obține informații în prealabil cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor din România în țările de tranzit sau în țara de destinație – cea mai bună sursă fiind site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

☛ Verifică dacă hotelul a luat toate măsurile de prevenție, în conformitate cu reglementările în vigoare. De asemenea, întreabă dacă acesta oferă toate serviciile dorite de tine (dacă este permis accesul la SPA, piscină interioară, loc de joacă pentru copii etc.).

☛ Caută hoteluri/resorturi mari, unde se vor putea respecta distanțarea socială și măsurile de siguranță. De asemenea, să fii sigur că hotelurile de lanț și de renume vor pune preț întotdeauna pe siguranța oaspeților.

×