x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţe la plajă, în Cipru, în orice anotimp

Vacanţe la plajă, în Cipru, în orice anotimp

de Diana Scarlat    |    26 Mar 2019   •   11:30
Vacanţe la plajă, în Cipru, în orice anotimp

Plajele cipriote, mereu însorite, sunt numai bune pentru o vacanţă perfectă, de primăvara până toamna târziu. Chiar dacă destinaţia este mai scumpă decât acum zece ani, resorturile de la malul mării au oferte pentru toate categoriile de vizitatori, de la cei mai „cu dare de mână”, la hoteluri de patru și cinci stele, până la cei care caută pachete turistice mai ieftine, la hoteluri de trei stele. 

Aeroportul din Larnaca este poarta de intrare în paradisul ce se întinde de-a lungul Mării Mediterane, în zona grecească a insulei. Dacă vorbim despre temperatură, media oficială este de 23-24 de grade Celsius în Cipru, însă în realitate temperaturile sunt mai mari cu aproape 10 grade Celsius, în cea mai mare parte a anului. Astfel, Moş Crăciun îşi va trage sania pe nisipul scăldat de razele Soarelui, de Revelion se poate face plajă uneori, iar Paștele este deja o sărbătoare de vară aici. Chiar și atunci când vremea nu este atât de prietenoasă, multe dintre hotelurile de lux din staţiunile turistice de la malul mării le oferă turiștilor piscine încălzite. Larnaca și Limasol sunt staţiunile pline de turiști, chiar și în extrasezon, nu doar vara. Alte puncte de atracţie ale litoralului cipriot sunt staţiunile Aya Napa și Paphos.

Pachete complete și excursii opţionale

Pachetele turistice oferă, în afară de transport, cazare și masă, excursii cu degustări de vinuri autohtone, la Kikos Monastery, unde se află celebra icoană făcătoare de minuni a Sfântului Luca. Drumul prin munţii Throdos este spectaculos şi foarte mulţi turişti aleg această excursie. Oferta autohtonă e completată de preparatele din bucătăria cipriotă, pe care localnicii o promovează cu succes. De asemenea, petrecerile „Ciprus Night” reprezintă o atracţie. Sunt petreceri tipice pentru insulă, care încep la ora 10 seara şi ţin până la 4 dimineaţa. Turiştii învaţă să danseze şi au mâncare şi băutură nelimitat. Începând cu deschiderea sezonului, la 1 mai, se pot face şi excursii către Israel, cu două nopţi de cazare pe vapor. Se pleacă dimineaţa din Limasol, a doua zi turiştii ajung la Haifa, vizitează oraşul, apoi pot face vizite la Tel Aviv şi la Ierusalim, iar seara se îmbarcă pe vapor, pentru întoarcere. Iar vaporul oferă aceleaşi condiţii de cazare şi masă precum cele pe care turistul le achită pentru întregul sejur.

×