x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Acoperirea și umbrirea spațiilor atipice: tipuri de pergole din care să alegi

Acoperirea și umbrirea spațiilor atipice: tipuri de pergole din care să alegi

23 Mar 2021   •   13:52
Acoperirea și umbrirea spațiilor atipice: tipuri de pergole din care să alegi

Toți iubim lumina, căldura și confortul - e în natura umană să ne dorim o stare care să ne asigure bunăstarea fizică și sufletească. Căutăm mereu locuri frumoase, obiecte și tehnologia care să ne facă viața mai ușoară și mai confortabilă. Casa în care locuiești, locurile în care călătorești împreună cu oameni dragi sunt primitoare atunci când ai asigurate aceste nevoi.

Din fericire, tehnologia de ultimă generație vine în sprijinul nostru atunci când vine vorba de amenajarea spațiului în care locuim. O terasă acoperită crește calitatea timpului liber petrecut cu familia, prietenii sau pur și simplu în momentele în care ai nevoie să savurezi singur o cafea.

Același lucru îl caută oamenii și atunci când pleacă în concedii, când au un eveniment care merită sărbătorit sau când ies în oraș, așa că dacă ești proprietarul unui restaurant, pensiune ori sală de evenimente - ai nevoie de o terasă acoperită și un spațiu cât mai primitor.

 

Poate modelele clasice pe care le cunoști nu se potrivesc în spațiul tău așa că vrem să te ajutăm în acest articol cu idei pentru acoperirea și umbrirea spațiilor atipice.

Dacă ai o pensiune la munte sau o casă de vacanță și îți dorești o terasă acoperită, cea mai bună soluție este o pergolă retractabilă bioclimatică ce va face față oricăror condiții atmosferice.

 

Pergolele bioclimatice sunt confecționate din lamele de aluminiu retractabile și sunt concepute să reziste ninsorilor abundente din zona montană, susținând până la 200 kg/mp de zăpadă . Lamelele acoperișului se rotesc și se retrag prin simpla apăsare a unui buton, reglând astfel intensitatea luminii, permițând scurgerea apei în jgeaburi și apoi în stâlpii de susținere. În acest fel, vei avea terasa mereu uscată.

 

În funcție de spațiul pe care îl ai, companii specializate din domeniu, precum Pergole de Lux, îți pot propune o pergolă care să se adapteze perfect terasei:

- cu stâlpi de susținere, și montaj pergolă alipită de un perete de sprijin

- în consolă, fără stâlpi de susținere

- atașată unei structuri existente din lemn masiv, metal sau beton

- independentă de clădire, pe suport propriu

 

Pentru un confort sporit și pentru a putea folosi terasa în orice anotimp, închiderile din sticlă glisantă își va transforma terasa într-un local de vis! Acestea sunt realizate din sticlă glisantă de 8,10 sau 23 mm, se pot acționa manual sau electric din telecomandă, iar foile din sticlă se pot așeza vertical sau orizontal.

Poți atașa pergolei alese și un sistem de umbrire tip Zipscreen pentru a te bucura de răcoare și umbră în timpul verii, un sistem reglabil de lumini și sunete care vor face din terasa ta cel mai căutat loc din petrecere a timpului liber!

 

Indiferent ce tip de spațiu sau ce planuri ai, astăzi poți găsi o soluție care să te determine să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le poate oferi o terasă! Solicită și tu o ofertă de preț pentru pergole retractabile, ca să vezi ce ar însemna să-ți modernizezi terasa!

×