x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci primăvara

Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci primăvara

08 Mar 2021   •   12:50
Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci primăvara

Odată cu venirea primăverii, când ziua se mărește, iar temperaturile cresc, e timpul să te bucuri din nou de căldură și de natură. De aceea, trebuie să profiți la maximum de orice zi în care soarele te invită afară, să te relaxezi puțin, după o iarnă în care ți-ai petrecut majoritatea timpului în casă. Așa că, iată câteva dintre activitățile relaxante pe care să le faci în aer liber, atunci când e primăvară.

O excursie

Chiar dacă temperaturile nu sunt ideale pentru plajă și înot, poți da, totuși, o fugă până la mare, ca să te plimbi pe faleză sau să mergi pe nisip. De asemenea, te poți urca în mașină și să mergi la munte, ca să faci o drumeție alături de prietenii tăi, să admiri peisajele, să te bucuri de natură și să vizitezi atracțiile turistice. Preparatele locale, casele rustice, poveștile fascinante ale localnicilor. Ai atâtea lucruri de explorat, care o să îți asigure buna dispoziție.

Relaxează-te pe două roți

Dacă e primăvară, e timpul pentru puțină adrenalină în aer liber. Așa că nu mai sta pe gânduri. Ieși la o plimbare pe două roți. Nu contează nici locul, nici destinația, ci doar să îți pui sângele în mișcare și să te relaxezi. De exemplu, poți apela la clasica bicicletă, pentru a ieși prin cartier, în parc sau oriunde îți face ție plăcere să pedalezi. De asemenea, dacă vrei să ajungi în timp util într-un anumit loc, iar în același timp să „guști” din sentimentul acela de libertate, apelează cu încredere la o trotineta. O altă soluție ar fi să alegi un skateboard cu ajutorul căruia să bați strada.

Picnic sau grătar

După o iarnă grea, în care ai hibernat în fața laptopului la un maraton de filme și seriale, trebuie să te deconectezi și să lași soarele să revină în viața ta, în natură. Drept urmare, pentru că s-a încălzit, e momentul oportun să ieși la un picnic sau să faci un grătar la iarbă verde, unde va trebui să respecți regulile de distanțare socială. În familie sau cu prietenii, tot ce contează e să te distrezi și să recuperezi timpul pierdut. Jocuri de societate, povești, glume, citit, mâncare delicioasă, toate acestea sunt ingredientele pentru un picnic reușit.

Jogging

E timpul să îți pui sângele în mișcare, mai ales că vremea îți permite acest lucru. Mai ales dacă ai acumulat câteva kilograme în plus de-a lungul iernii. Deci, ia în calcul să faci jogging, atât pentru a fi sănătos, cât și pentru a te menține în formă, pentru că vei arde numeroase calorii. Nu trebuie să te pregătești pentru un maraton, ci să alergi de plăcere, în ritmul tău, atât cât îți permite organismul.

Practică sporturile preferate

Poți merge să bați mingea, exact ca în curtea școlii, pe un teren sintetic de fotbal. De asemenea, poți juca baschet, să arunci la coș ca Michael Jordan sau să mânuiești racheta de tenis ca Federer. La fel, dacă îți place să călărești, poți merge la cursuri de echitație, ca tu și distracția să fiți la înălțime. În plus, poți juca volei, ai nevoie doar de un fileu și să servești cu putere, ca adversarii să nu aibă nicio șansă. 

 

Indiferent cum alegi să îți petreci primăvara, tot ce contează e să te relaxezi, să te distrezi și să lași căldura să te îmbrățișeze. Mereu o să ai timp de filme și seriale. Așa că, ieși la aer, lasă-te cuprins de natură, simte-te liber, caută să te deconectezi. Pleacă într-o drumeție, dă o fugă până la mare, ieși cu bicicleta, mergi cu trotineta, pe skateboard sau ia străzile la pas, agale. Mergi la un picnic sau grătar. Aleargă, apucă-te de un sport. Pune-ți sângele în mișcare. Respiră sănătate. Menține-te în formă. Important e ca, la sfârșitul zilei, să te simți revigorat și să uiți de probleme.

 

Sursă foto: pexels.com

×