x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cinci trucuri pentru o casă în stil minimalist

Cinci trucuri pentru o casă în stil minimalist

13 Apr 2021   •   11:00
Cinci trucuri pentru o casă în stil minimalist
Sursa foto: shutterstock

Iubești stilul minimalist și mereu apreciezi acele case extrem de aerisite și ordonate, unde există spațiu și totul este îngrijit. Cu toate acestea, îți este teamă să începi un astfel de proiect din cauza bugetului mare care crezi că îți va fi necesar pentru realizarea unui decor minimalist.

 

Acum, aruncă o privire în jurul tău și privește atent toate blaturile și mobila din fiecare cameră. În doar câteva minute vei observa o mulțime de lucruri și obiecte care poate nu ar trebui să fie expuse sau care nu mai sunt deloc necesare. Stilul minimalist pune un accent deosebit pe spațiu, iluminat și cât mai puține lucruri vizibile.

 

Așadar, dacă îți dorești un spațiu ordonat, funcțional și memorabil, aplică sfaturile noastre de mai jos, adaugă accesoriile potrivite, iar la final te vei bucura de o casă îngrijită și îndrăzneață.

Folosește o paletă de culori restrânsă

Culorile deschise, precum alb, gri, bej și negru, se potrivesc perfect stilului minimalist. Albul oferă acea senzație de curățenie și prospețime, iar culorile precum negru sau gri nu obosesc privirea și nu încarcă inutil spațiul. Poți adăuga câteva nuanțe mai strălucitoare, dar îți sugerăm să rămâi concentrată pe două sau trei nuanțe.

 

Linii drepte și suprafețe plane

Mobilierul și obiectele dintr-o casă minimalistă se axează în principal pe linii drepte și foarte bine definite, precum și pe suprafețe plane. Astfel, pe lângă mobilă, ai grijă și la accesorii și la obiectele de uz sanitar. Spre exemplu, alege baterii de baie Grohe, care să se încadreze perfect cu stilul ales. Acestea sunt calitative și vei găsi modele incredibile atât pentru cabina sau cada de duș, cât și pentru bucătărie.

 

De asemenea, acordă o importanță majoră dulapurilor, sertarelor și ferestrelor. Este esențial ca acestea să fie cât mai drepte și să nu aibă diferite modele care doar ar încărca vizual spațiul. Totodată, apelează la acele sertare fără mâner tocmai pentru a avea o priveliște liniștitoare.

 

Spune „La revedere” dezordinii

O casă minimalistă înseamnă să nu existe dezordine și, pentru a reuși acest lucru, este foarte important să renunți la acele lucruri care nu îți sunt absolut necesare. De asemenea, va trebui să ai grijă ce alegi să afișezi pe rafturile din casă și să nu faci abuz de acel spațiu. Vor fi vizibile doar câteva obiecte pe care le folosești extrem de frecvent, restul vor fi depozitate în dulapuri. Spre exemplu, blatul de bucătărie trebuie să fie mereu liber, așadar dacă ai cumpărat cutii speciale pentru mirodenii, este cazul să le găsești un alt loc de depozitare. În plus, încearcă să „ascunzi” aparatele electrocasnice în spatele unor uși de dulap.

 

Joacă-te cu texturi

Nu îți face probleme că un decor minimalist este plictisitor. Acest stil este îndrăzneț și îți dă posibilitatea să te joci cu diferite texturi. Astfel, poți opta pentru o tăblie a patului diferită sau poți alege un tapet texturat cu nuanțe puternice, cu care să acoperi unul dintre pereți. Singurul lucru la care trebuie să fii atentă este să nu aglomerezi camera și spațiul să devină copleșitor.

 

Lasă lumina naturală să pătrundă în casă

În mod normal, un stil minimalist pune accent pe ferestrele goale, fără perdele sau jaluzele. Dacă totuși nu poți lăsa geamurile fără accesorii, atunci utilizează materiale subțiri și deschise la culoare. Poți alege perdele transparente de culoare albă, roz, bej sau gri deschis.

 

Realizarea unei casei în stil minimalist te poate ajuta să pui în valoare obiecte simple și astfel nu va fi necesar să investești în elemente de decor. Când lucrurile sunt așezate pe un fundal alb sau neutru, chiar și o piesă simplă poate ieși în evidență. În plus, cu un decor minimalist, întreținerea locuinței devine mai simplă, iar tu te poți bucura de mai mult timp alături de cei dragi.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

 

×