x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Criterii după care ar trebui să alegi o centrală pe lemne în 2021

Criterii după care ar trebui să alegi o centrală pe lemne în 2021

07 Apr 2021   •   13:17
Criterii după care ar trebui să alegi o centrală pe lemne în 2021

În 2021 alegerea unei centrale pe lemne a devenit mai dificilă ca niciodată. Atât de multe modele sunt disponibile acum pe piață încât această decizie poate provoca o mulțime de palpitații. Cu toate acestea, ne vedem nevoiți să facem o alegere finală, iar dat fiind numărul mare de opțiuni pe care le avem la dispoziție, trebuie să ne folosim de anumite criterii pentru ca această alegere să fie cât mai satisfăcătoare.

Prin urmare, în rândurile următoare îți vor fi prezentate câteva dintre cele mai importante criterii pe care ar trebui să le folosești atunci când îți dorești una dintre cele mai bune centrale pe lemne și vrei să faci o alegere cât mai inspirată.

Iată care sunt aceștia:

Performanță

Nu îți dorești o centrală care să îți creeze nervi și bătăi de cap, ci mai degrabă ți-ai propune să te bucuri de performanțe aflate mereu la înălțime, nu? Ei bine, acesta ar trebui să reprezinte principalul criteriu la care să apelezi atunci când ai nevoie de o centrală pe lemne cât mai performantă.

Dar cum poți ști dacă o centrală pe lemne este performantă sau nu? Arderea lemnului ar trebui să fie eficientizată cât mai mult cu putință, astfel încât randamentul obținut să aibă un procent cât mai apropiat de 100%.

Arderea lumânare este poate cel mai bun exemplu în acest sens și totodată o recomandare care să nu-ți scape din vedere. Centralele pe lemne Liepsnele folosesc acest principiu de ardere iar randamentul obținut este, într-adevăr, impresionant. Prin urmare, ar trebui să ai în vedere oferta de centrale a celor de la Liepsnele.

Consum redus, economii generoase

Tendința de a economisi cât mai mulți bani la partea de utilități rămâne valabilă și în 2021, an în care se încearcă reducerea cheltuielilor pentru utilități cât mai mult cu putință. Prin urmare, dacă îți cumperi o centrală pe lemne anul acesta ar trebui să te asiguri că aceasta are un consum cât mai redus, cu ajutorul căruia să poți face economii.

Alegând o centrală cu un consum cât mai redus, fără ca performanțele să-i fie afectate, vei avea parte de economii considerabile la partea de încălzire. Este deci o investiție rentabilă ce va putea fi recuperată prin economiile pe care le vei face de-a lungul timpului.

Durată de viață

Pentru a putea să-ți recuperezi investiția prin economiile pe care le faci de-a lungul timpului, ar trebui să te poți folosi de centrala achiziționată o bună perioadă de timp. Prin urmare, rezistența sa precum și durata de viață a centralei pe lemne pe care dorești să o achiziționezi reprezintă aspecte de care ar trebui să te interesezi.

Cu cât rezistența centralei este mai mare, cu atât mai bine. Ar trebui ca aceasta să fie realizată din materiale calitative și totodată groase, astfel încât trecerea timpului să nu ducă la apariția unor defecțiuni și a unor probleme nedorite.

Reputație

Iar în final, un alt criteriu de care te-ai putea folosi pentru a alege o centrală cât mai bună este reputația acesteia. Fiecare producător de centrale are o reputație mai mult sau mai puțin bună. Ar trebui să te intereseze ce zic clienții despre centrala pe care dorești să o achiziționezi, iar de aceea îți recomandăm să cauți păreri pe internet înainte de a lua decizia finală.

Acestea fiind prezentate, folosește-te de criteriile recomandate mai sus iar alegerea centralei pe lemne se va dovedi a fi floare la ureche!

×