x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

14 Ian 2021   •   14:10
Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Ești exponent al generației „millennials”, ai o mie de idei, în pauzele de la orele online dai play la discursuri motivaționale cu antreprenori care povestesc cum au făcut primul milion de dolari, însă după ce se termină ultima oră, adormi la loc și speri într-o minune. Nu e un scenariu care să te avantajeze, chiar dacă ești încă minor, pentru că stagnarea într-o zonă de confort poate deveni o obișnuință în care te vei bloca și în următorii ani. Decât să ceri bani părinților și pentru un ceai băut la o terasă, mai bine ai încerca să-ți câștigi chiar tu resursele pentru a-ți permite câte un răsfăț și a deveni independent. Nu e un proces simplu, însă nu e nici pe departe unul imposibil. Desigur, vine cu eforturi și sacrificii, astfel încât nu îți vei mai permite maratoane de seriale pe Netflix noapte de noapte, somn chiar și pe timpul zilei și cumpărături online din banii alor tăi. S-ar putea, în schimb, să ai nevoie de ei pentru a face investiții inițiale înainte de a câștiga primii tăi bani.

 

Și dacă tot ești deschis la propuneri, poți să citești recomandările noastre de soluții concrete la situația în care te afli:

 

Invitații pentru evenimente

Dacă nu ești străin de grafică, ai mereu idei și simț estetic, critici invitațiile la nuntă ale rudelor, atunci ai putea să fii chiar tu un inovator în domeniu. În 2020 nu ai fi avut prea mult succes din cauza faptului că multe evenimente au fost contramandate, însă nu a fost o regulă. În ciuda restricțiilor, unii s-au încumetat să facă nunți, baby showers, botezuri, majorate, petreceri de ieșire la pensie cu un număr restrâns de invitați. Din 2021, cel mai probabil lucrurile vor intra pe un făgaș normal, astfel încât vei avea și clienți. Întâi îți creezi un portofoliu, apoi te oferi să ajuți rude și prieteni de familie, după care poți să faci câteva invitații pentru majoratul unui prieten, după care lumea va începe să te caute, nu invers.

 

Te poți inspira și de pe site-uri străine, poți lua la pas magazinele de accesorii, unde vei găsi dantele, fundițe, paiete, mărgele pentru clientele sofisticate și pretențioase. Ai nevoie de un pistol de lipit, hârtie de calitate, dar mai ales de imprimante performante, o investiție rentabilă de altfel, căci îți vei recupera repede banii. Poți să îi rogi pe ai tăi să te ajute, să faci o chetă printre prieteni și colegi, să îți vinzi telefonul performant pentru unul mai ieftin, la mâna a doua. Soluții vei găsi, iar apoi, după mai multe sacrificii, vei fi mult mai determinat să muncești.

 

Servicii de coletărie pe bicicletă

Fie că stai într-un oraș mare sau în metropole precum București, Cluj-Napoca sau Iași, nu ai cum să dai greș dacă te oferi să fii curier cu ajutorul bicicletei din dotare. Cu puțină promovare online sau flyere distribuite în scări de blocuri prin care te oferi să livrezi în siguranță și rapid documente, plicuri, colete, cadouri, flori și cumpărături (desigur, care încap pe bicicletă, în limita a 5-6 kg), nu ai cum să dai greș. În plus, poți să te oferi să achiziționezi medicamente de la farmacie pentru bătrânii care au dificultăți în a se deplasa, să preiei obiecte defecte (ceasuri, laptopuri, telefoane) și să le duci la service-uri specializate pentru reparații, iar în cazuri extreme, cum ar fi persoane izolate la domiciliu, să livrezi chiar și produse alimentare la ușă. Odată ce vei începe să faci acest lucru și vei avea câțiva clienți mulțumiți, nu va fi dificil să îi găsești pe alții.

 

Totodată, pe lângă primii tăi bani câștigați, vei avea o mare satisfacție să vezi că te descurci de unul singur și că nu mai depinzi de părinți. În plus, aceștia vor fi mai mult decât încântați să te vadă atât de întreprinzător.

 

 

Sursă foto: unsplash.ro

 

 

 

×