x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum se montează corect aparatul de aer condiționat

Cum se montează corect aparatul de aer condiționat

12 Apr 2021   •   13:42
Cum se montează corect aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat este recomandat pe timpul verii datorită funcției de răcire care crează un ambient plăcut și oferă confortul dorit. Este indicat ca pentru montarea unui aparat de aer condiționat să apelezi mereu la o firmă de specialitate.

Cei care asigură montaj aer condiționat București îți pot oferi cele mai bune soluții astfel încât sistemul de climatizare să funcționeze în parametri optimi și eficient energetic. Eeste important să verifici cu atenție mai multe modele de aer condiționat înainte de a face o achiziție.

Sistemul de climatizare trebuie să fie potrivit spațiului în care dorești să faci montajul. Cei de la Vollmax te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru a monta corect aparatul.

Montarea la interior a aparatului de aer condiționat

În primul rând trebuie să ții cont de sănătate atunci când alegi locul în care vei monta aparatul de aer condiționat. Cele mai bune aparate de aer condiționat sunt echipate cu tehnologie de vârf ce permite dispersarea aerului rece în toate colțurile camerei. Astfel nu simți curentul de aer rece pe tot parcursul utilizării.

Este indicat ca instalarea unității interioare să se facă de către personal autorizat. În acest fel ai garanție și siguranța că instalarea aparatului de climatizare se face corect. Unitatea interioară trebuie să fie făcută pe un perete solid, fără denivelări ca să nu apară vibrații puternice în timpul utilizării.

Nu trebuie să montezi aparatul lângă o sursă de căldură sau în dreptul geamului deoarece termostatul poate fi influențat de sursele de căldură și va funcționa mai mult decât este necesar, crescând astfel consumul de energie. Pentru un consum scăzut de energie, montează aerul condiționat într-un loc umbrit ferit de razele solare. De asemenea, ai nevoie de o sursă de alimentare la curent în apropierea unității interne.

Pentru dispersarea aerului rece în toată încăperea se recomandă instalareae în spațiu deschis. Astfel camera se va răcori în totalitate rapid și eficient fără a avea consum suplimentar de energie. De asemenea este indicat să ții cont la montaj ca diferența de la podea până la unitate să fie de minim 2 metri.

Montarea la exterior

Peste 90% din aparatele de uz casnic folosesc o unitate exterioară. Montajul acesteia se face pe un perete liber. Trebuie să poți avea acces rapid și ușor la unitate pentru reparații sau alte lucrări de întreținere. De regulă, e bine să fie protejată de intemperii sa căldură puternică cu ajutorul unui spațiu de protecție.

După intalarea aparatului de aer condiționat este foarte important să se facă verificarea scurgerii de condens. Testul se realizează ușor cu o cană de apă pentru a verifica dacă apa se scurge la exterior. De asemenea, se mai ține cont și de verificarea periodică a aparatului.

Cei de la Vollmax.ro te pot ajuta cu soluții optime de mentenanță și întreținere a aparatului de aer condiționat. Recomandat este să faci verificări de două ori pe an pentru a asigura o durată de viață prelungită a sistemului de climatizare. Alege aparatul potrivit nevoilor tale pentru îmbunătățirea calității vieții în zilele toride de vară.

 

×