x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Curățenia la locul de muncă, fundamentală pentru angajați

Curățenia la locul de muncă, fundamentală pentru angajați

08 Dec 2020   •   19:14
Curățenia la locul de muncă, fundamentală pentru angajați

Un birou curat este esențial pentru sănătatea și bunăstarea angajaților și reprezintă un semn de respect. Cu toate acestea, uneori pare o misiune imposibilă, chiar dacă dosarele și toate accesoriile sunt aranjate mereu, iar suprafețele sunt șterse zilnic.

 

Un spațiu îngrijit și bine întreținut este o componentă esențială în menținerea angajaților sănătoși și fericiți, având în vedere că ajută la prevenirea instalării diverselor bacterii pe mobilier sau reduce riscul ca unii dintre aceștia să aibă reacții alergice la praf sau din acumularea mucegaiului. Totodată, cu ajutorul unor dezinfectanti va fi risipită orice teamă privind anumite virusuri, precum cel gripal sau SARS CoV 2.

 

De asemenea, un spațiu luminos și curat va atrage clienți, reușind astfel crearea unei impresii bune încă de la prima întâlnire. Pentru a obține acest rezultat, există câteva lucruri care trebuie atent urmărite, tocmai pentru a menține biroul prietenos și igienizat.

 

Birouri ordonate

Dacă birourile sunt aglomerate, acest lucru va afecta estetica spațiului și va crea o senzație de dezordine, lucru care va afecta și imaginea companiei. Astfel, este important să existe atât dulapuri pentru păstrarea documentelor, cât și bibliorafturi care se pot integra perfect pe suprafața biroului.

 

 

Nu printați tot

Cu ajutorul tehnologiei actuale, hârtiile și dosarele au început să își piardă farmecul și utilitatea. Așadar, încearcă să elimini orice lucru inutil și să te bucuri astfel de cât mai mult spațiu. Nu printa toate documentele pe care le primești pe e-mail, ci mai degrabă salvează-le într-un folder pe calculator, iar dacă ai printat ceva, aranjează rapid toate actele într-un dosar.

 

Curăță zilnic laptopul sau calculatorul

De cele mai multe ori uităm să curățăm computerele, laptopurile, telefoanele și tabletele, acestea fiind unele dintre echipamentele tehnologice ce poartă cele mai multe bacterii. Prin dezinfectarea lor, se reduce cantitatea de bacterii și germeni care se află la locul de muncă, reușind astfel să diminuați riscul ca angajații sau clienții să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de concediu medical.

 

 

Fără mâncare în birou

Mulți angajați preferă să ia prânzul în spațiul de birouri, în fața calculatorului, încercând în același timp să lucreze pentru a termina în timp util sarcinile din ziua respectivă. Doar că acest lucru nu este deloc benefic pentru sănătate și poate provoca și multă mizerie. De asemenea, pe lângă firimituri, trebuie luat în calcul și mirosul de mâncare care va acapara întreaga încăpere.

 

 

Utilizarea odorizantelor

Odorizantele sunt unele dintre cele mai folosite instrumente când vine vorba de menținerea unui miros plăcut și fresh. Încercați totuși să nu exagerați deoarece acestea pot deveni copleșitoare și chiar deranjante când sunt utilizate la capacitate maximă. Atât pentru clienți, cât și pentru angajați. Totodată, aceștia din urmă pot chiar să dezvolte alergii dacă sunt intens folosite sau mirosul este foarte puternic.

 

 

Gunoiul și reciclarea

Una dintre regulile esențiale pentru un birou curat este să nu existe niciodată gunoi lăsat de pe-o zi pe alta. Mai mult, ar fi perfect dacă ar fi implementată o strategie de reciclare, ajutând astfel mediul înconjurător.

 

Nu uita podeaua și colțurile spațiului de birouri

Indiferent cât de curate sunt geamurile și birourile, nimic nu va fi vizibil dacă podeaua nu este lipsită de murdărie și pete. De asemenea, fiecare încăpere are spații înguste și colțuri, de cele mai multe ori uitate atunci când vine vorba de curățenie. Așadar, încearcă să găsești acele zone greu accesibile din birouri și să le acorzi o atenție sporită atunci când vine vorba de igienizare. Nu doar că arată inestetic, dar în astfel de locuri se poate dezvolta mucegai și pot apărea diverse boli și reacții alergice.

 

În concluzie, indiferent că vei apela la o firmă care să se ocupe de acest aspect, fie că vei angaja propriul personal, curățenia la locul de muncă este esențială.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

×