x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile

Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile

08 Apr 2021   •   14:13
Idei de cadouri de „chirie nouă” la prețuri accesibile

În cazul în care ești invitat la o minipetrecere de „casă nouă”, odată cu mutarea prietenilor tăi într-o nouă chirie, ar fi bine să profiți de această ocazie de a socializa și de a ieși din casă, mai ales că opțiunile nu sunt foarte variate. Și pentru a te prezenta „ca la carte”, ar fi bine să le arăți că ești atent la nevoile lor și că alegi un cadou inspirat. Nu trebuie să dispui de nu știu câți bani pentru un dar simbolic și util totodată, până la urmă gestul este cel care face diferența și contează cu adevărat.

Totodată, încearcă să nu dublezi ceea ce noii locatari au, doar dacă e vorba de un aparat electrocasnic nou, mai performant decât cel deținut, să nu alegi lucrurile în funcție de gusturile tale și să nu le cumperi un animal de companie, fie că e vorba chiar și de un hamster sau doi peruși. Nu ai de unde să știi dacă e o chirie pet friendly, dacă proprietarii sunt dispuși să accepte necuvântătoare în apartament și dacă prietenii tăi sunt dispuși să își asume o nouă responsabilitate.

În acest articol venim cu câteva idei de cadouri inspirate pentru chirie nouă, care nu te vor costa foarte mult: pentru un nou cămin.

Ustensile de bucătărie

Mai ales dacă prietenii tăi „bucătăresc” sau au intenția de a renunța la mâncarea comandată în oraș, poți să le cumperi câteva ustensile de bucătărie. Nu te limita la veselă pentru că cel mai probabil au deja linguri, furculițe, cuțite, chiar dacă într-o formulă incompletă. Poți să le așezi într-o cutie câteva spatule, un feliator de pizza, un tirbușon, un tel, un clește pentru gătit etc. Chiar dacă vei avea inițial intenţia de a le lua la set, e mai bine să le achiziționezi separat pentru că ai posibilitatea de a le alege la o calitate premium. Și, neapărat, lângă această kitchen box, așază tavi de cuptor, extrem de practice și folositoare, mai ales dacă prietenii tăi sunt adepții unui mod sănătos de viață, cu mâncare gătită și pregătită adecvat, fără prăjeli și sosuri bogate caloric.

Kit de antrenament acasă

Mai ales acum, odată cu închiderea sălilor de fitness, un kit de mișcare pentru acasă va fi mai mult decât apreciat. Două rogojini, patru gantere, câteva benzi elastice, un extensor și o rolă de spumă pentru un antrenament în confortul propriei locuințe chiar nu sunt deloc scumpe și pot reprezenta un adevărat imbold pentru a nu mai amâna până mâine sau luni mișcarea zilnică. Dacă lucrează de acasă, aceste acareturi îi vor ajuta semnificativ, mai ales dacă vor fi cumpărate „la dublu”, astfel încât să aibă posibilitatea de a se antrena simultan.

Plante

O begonie, un cactus, câteva mușcate, un ficus sunt numai câteva dintre opțiunile pe care le ai în ceea ce privește alegerea unei plante de apartament pentru prietenii tăi. Acestea sunt rezistente, nu au nevoie de îngrijiri speciale și se pot adapta condițiilor variabile de temperatură și lumină. Fiind vorba de un spațiu închiriat, nu alege un ghiveci voluminos pentru că la următoarea mutare acesta va fi greu de cărat. Cumpără o plantă frumoasă, deloc pretențioasă și ofer-o cu mult drag. O plantă va anima chiar și cel mai anost spațiu, aducând culoare și frumusețe în decor. În plus, o poți cumpăra de la orice florărie de cartier, fără a fi necesar să te deplasezi într-un anumit magazin.

Poți încerca și varianta alegerii unui dar țintit, în ideea de a-i întreba pe destinatari ce ar avea nevoie neapărat în locuință. Însă, cel mai probabil, vei primi un răspuns evaziv, de tipul „avem tot ceea ce ne este necesar”, așa că ideile noastre de cadouri chiar te pot inspira.

 

Sursa foto: unsplash.com

×