x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei de vacanţe pentru cei care vor să călătorească în ţară

Idei de vacanţe pentru cei care vor să călătorească în ţară

16 Aug 2021   •   16:38
Idei de vacanţe pentru cei care vor să călătorească în ţară
Sursa foto: Pexels

În condiţiile actualei situaţii sanitare, mulţi români s-au decis să-şi petreacă vacanţa în ţară şi să descopere sau să redescopere atracţiile turistice ale României. Dacă încă nu ai plecat în vacanţă şi nici nu te-ai decis ce vrei să faci, iată câteva idei pentru toate gusturile.

Agroturism

Satul românesc autentic, aşa cum îl mai poţi regăsi în anumite regiuni din ţară, în Maramureş sau Bucovina, de exemplu, este un spaţiu în care „timpul pare că încă are răbdare cu noi”, ca să îl parafrazăm pe Marin Preda. Frumuseţea autentică, simplitatea, dar şi peisajele extraordinare au făcut ca zonele rurale din România să apară în diferite topuri turistice din străinătate şi să fie lăudate de personalităţi din întreaga lume, cum este cazul prințului Charles al Marii Britanii. Dacă îţi doreşti o vacanţă în care să te relaxezi, să te apropii de natură şi să te bucuri de o experienţă autentic românească, agroturismul îţi oferă soluţia perfectă. Pentru că infrastructura modernă nu a pătruns încă în inima țării, este recomandat să pleci într-un astfel de concediu cu un automobil de teren, cum este Land Rover. De asemenea, mare atenţie la potenţiale întâlniri cu urşii, care coboară din ce în ce mai des din pădure, dacă te îndrepţi spre un sat de munte.

Turism balnear

În afară de staţiunile deja celebre, există o multitudine de SPA-uri şi centre balneoclimaterice în zone mai puţin aglomerate şi chiar în sate nu foarte cunoscute, cum este Oveselu, din judeţul Vâlcea. În astfel de centre, te poţi bucura de diferite tipuri de saună şi băi, dar şi de alte activităţi menite să te ajute să te relaxezi. Dacă în ultimul an şi jumătate ţi-ai petrecut prea mult timp în faţa computerului sau a televizorului şi ai făcut prea puţină mişcare, este posibil să fi resimţit deja efectele sub forma unor contracturi musculare sau a durerilor din zona cervicalei. Un concediu într-un centru balnear nu numai că te va ajuta să te relaxezi, ci şi să rezolvi anumite probleme de sănătate, înainte să devină mai grave.

City break

Dacă nu ai luat în considerare un concediu mai lung în ţară, ai varianta unui city break. Într-un weekend prelungit ai oportunitatea de a descoperi alte oraşe din ţară pe care poate ţi-ai dorit de mai mult timp să le vizitezi. Cluj, Oradea sau Iaşi te aşteaptă să le descoperi muzeele, parcurile şi restaurantele. O astfel de minivacanță într-un oraş din ţară poate fi la fel de interesantă ca o excursie într-o capitală europeană. Există multe atracţii turistice în marile oraşe ale ţării, pe care le poţi descoperi împreună cu familia şi prietenii. Mai mult decât atât, cu o astfel de ocazie te poţi bucura şi de evenimentele locale: festivaluri gastronomice, concerte, expoziţii etc.

Excursii de o zi

Pentru cei care nu mai au zile de concediu sau care pur si simplu îşi doresc o escapadă scurtă, multe agenţii organizează excursii de o zi. De exemplu, din Bucureşti poţi ajunge pentru o zi în Delta Dunării, pe plaja sălbatică de la Gura Portiţei, sau să vizitezi conacele boiereşti din apropiere. Astfel de excursii au, de obicei, un traseu care propune vizitarea mai multor obiective turistice, împreună cu un ghid. Alături de prieteni sau familie, poate fi o experienţă plăcută, accesibilă din punct de vedere financiar şi chiar o oportunitate de relaxare.

 

Dacă din diferite motive anul acesta nu vrei să-ţi faci concediul în străinătate, ai la dispoziţie o ofertă turistică variată şi în România. De la pensiunile agroturistice din inima munţilor, la SPA-uri ultramoderne şi city break-uri interesante, poţi opta pentru ceea ce te ajută cel mai mult să te relaxezi şi să te bucuri de vacanță!

 

Sursă foto: Pexels.com

 

×