x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!

Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!

16 Oct 2020   •   15:22
Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!

Întrebarea dacă să îi dai sau nu copilului telefonul mobil la școală a stârnit multă vreme dezbateri aprinse, cu argumentație solidă pro și contra. Însă evoluția societății, nu doar la nivel mondial, ci și național ne indică în mod clar trendul: digitalizarea este deja parte din viețile noastre. Pandemia de coronavirus a accelerat tendința, astfel încât pentru acces facil la educație este nevoie de dotare tehnologică și conectivitate. Partea bună este că tehnologia modernă poate fi folosită în avantajul părinţilor, pentru o supraveghere eficientă și discretă a copilului, iar pentru aceasta este nevoie doar de o investiție inteligentă.

Nu trebuie să cheltuiești foarte mult pe device-uri sofisticate pentru a afla unde este copilul și cu cine vorbește pe site-urile de socializare. E nevoie doar să alegi o versiune accesibilă a unui telefon de top și să descarci aplicațiile potrivite. Astfel vei ști în orice clipă că cel mic este în siguranță și îl vei putea supraveghea fără ca el să-și dea seama.

Dacă te numeri printre părinții care au decis să folosească tehnologia în avantajul lor și îi dai copilului telefonul mobil la școală, iată care sunt efectele.

Știi în orice clipă unde este copilul tău!

Aplicațiile de tipul iSharing GPS Tracker pot scăpa părinții de multe neliniști. Nu este nevoie ca cei mici să fie „bombardați” cu zeci de telefoane pe zi pentru a afla dacă au ajuns cu bine acasă, la școală sau unde se află. Folosind coordonate GPS și date de locație GPS, prin intermediul acestor tipuri de aplicații se poate vizualiza în timp real locația exactă a membrilor familiei, pe o hartă vizibilă doar pentru localizatorul familiei. De asemenea, se pot primi alerte pe telefon în momentul când copilul ajunge la o destinație sau o părăsește.

Afli cu ce persoane intră în contact copilul și ce site-uri accesează

            Una dintre îngrijorările constante ale părinților este provocată de eventualele contacte ale copilului cu persoane nepotrivite, pe site-urile de socializare sau accesarea unor informații de pe Internet nepotrivite vârstei lui. Folosirea unor aplicații de genul KidsGuard Pro te scapă însă de astfel de bătăi de cap. Prin intermediul lor se poate urmări istoricul locațiilor și al navigării, jurnalul de apeluri, pot fi citite mesajele și monitorizate rețelele sociale, totul fără ca cel mic să își dea seama că este supravegheat.

Telefonul este vital în situații de urgență!

            În cazul când copilul întâmpină o situație de urgență, este extrem de important să poată apela unul dintre părinți. Există aplicații prin care se pot alege până la trei numere favorite și un mesaj SMS presetat, iar tot ce trebuie să facă cel mic este să apese un singur buton, iar persoanele selectate vor fi apelate. De asemenea, acestea vor primi și coordonatele GPS, pentru ca cel mic să poată fi ușor localizat.

Distracție, dar și educație!

            Smartphone-ul poate fi folosit pentru distracție, pentru că există multe aplicații de jocuri, dar și pentru educație. Bineînțeles, varianta optimă este ca cele două să fie îmbinate. Aplicațiile pentru povești, activități Montessori, puzzle-uri, pentru desenat sau deprins o limbă străină sunt foarte utile. Părinții trebuie să țină cont și de contextul în care ne aflăm: educația devine din ce în ce mai digitalizată, iar deprinderea copilului cu astfel de device-uri nu poate fi decât benefică. În fond, așa cum se subliniază într-un articol Harvard Graduate School of Education, decizia de a-i oferi copilului un telefon mobil nu trebuie să aibă legătură cu vârsta, ci cu folosirea responsabilă.

Sursă foto: Pexels.com

 

 

 

×