x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa La ce servesc rafturile metalice

La ce servesc rafturile metalice

13 Apr 2021   •   13:54
La ce servesc rafturile metalice

Rafturile sunt un mod convenabil de a aranja spațiul. Zonarea este deosebit de importantă pentru zonele mici ale spațiilor. Dar această tehnică nu este doar foarte practică, deoarece tipurile de rafturi metalice au devenit un plus la modă pentru interior. Rafturile metalice sunt perfecte pentru încăperi complet diferite: pot fi rafturi de bucătărie, rafturi pentru biblioteci, dressing-uri. În sufragerie, grădiniță sau birou, raftul poate acționa ca un element funcțional elegant. Ele sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în afara locuințelor, și anume, depozite, hăli industriale, magazine etc. Clasificarea rafturilor datează din timpul invenției lor. Pe baza cunoștințelor despre soiurile lor, poți face rapid alegerea corectă la achiziționare.

Rafturi metalice de arhivă

Sunt folosite în încăperi special echipate pentru stocarea diverselor documente destinate depozitării pe termen lung. Este foarte convenabil să depozitezi articole pe astfel de rafturi, care ar trebui să fie întotdeauna în ordine. Acestea pot fi cărți sau sau diferite documente. Pentru a conferi rezistență structurilor, acestea sunt atașate la podea cu suporturi metalice speciale. Rackurile pentru arhive și biblioteci au un dispozitiv de trecere, care oferă acces gratuit în două sensuri la cărți și documente. Adesea, poți schimba locația rafturilor.

Rafturi metalice de birou

Rafturile metalice de birou sunt necesare pentru amenajarea unui loc de muncă în birou. Pe astfel de rafturi este convenabil să aranjezi foldere cu documente, articole diverse, cutii, discuri, necesare pentru lucru. Aceste structuri sunt realizate din metale ușoare.

Rafturi metalice pentru depozit

Aceste rafturi pot fi adaptate pentru depozitarea mărfurilor de diferite dimensiuni și greutăți. Sunt special concepute pentru greutatea mare a mărfurilor depozitate. În unele cazuri, pentru depozitarea articolelor super-grele, se folosesc rafturi de marfă - acestea fiind capabile să reziste la o masă de până la 30 de tone pe secțiune. Construcția unor astfel de rafturi nu este completă fără utilizarea profilelor groase din oțel și a rafturilor armate. Dacă raftul de depozitare este mai mare de 4 m, atunci acesta trebuie fixat pe perete în mai multe locuri.

Rafturi metalice pentru gospodărie

Aceste rafturi metalice fac parte din interior și pot fi utilizate în orice mediu de acasă. Foarte des, produsele destinate unui apartament și unei case sunt realizate conform comenzii clientului. Materialele, culorile și desenele pot fi complet diferite. Rafturile metalice de uz casnic nu sunt mai rele decât cele din plastic sau din lemn, arată foarte elegant și se pot încadra în orice interior. Rafturile de uz casnic sunt formate din picioare și rafturi și pot fi reconfigurate cu separatoare, sertare sau rafturi suplimentare.

În plus față de clasificarea de mai sus, rafturile pot fi împărțite și după tipul de design: universale sau staționare și mobile. Cele universale sau staționare au un design care ocupă puțin spațiu, dar pot găzdui un număr suficient de articole diferite.

Rafturile metalice mobile pot găzdui numărul maxim de documente cu o amprentă minimă. Aceste tipuri de rafturi metalice sunt convenabile pentru muzee, biblioteci și arhive. Indispensabile pentru utilizare în depozite frigorifice.

Înainte de a cumpăra rafturi metalice, ar trebui să știi exact care este destinația acestora pentru a face alegerea corectă.

 

×