x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze

25 Sep 2020   •   16:02
Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de schimbarea furnizorului de gaze

Căldura casei tale trebuie simțită la propriu, dar mai ales la figurat. Tocmai pentru acest lucru, ai nevoie de oferte create în favoarea ta, de care să beneficiezi pe tot parcursul anului. Pentru a te asigura că ești pregătit de venirea anotimpurilor mai puțin favorabile din punctul de vedere al temperaturilor de afară, poți avea în vedere schimbarea furnizorului de gaze naturale.

Cu un furnizor corespunzător, vei beneficia de servicii desfășurate în cele mai avantajoase condiții, dar mai ales de cele mai mici tarife de pe piață. Astfel, furnizarea de gaze naturale va fi în favoarea ta și a familiei tale. Poți compara potențiala ta factură cu cea actuală și vei observa faptul că, lunar, îți vor rămâne bani pe care să îi aloci nevoilor, economiilor sau chiar hobby-urilor tale.

Iată ce trebuie să știi despre schimbarea furnizorului de gaze naturale

Odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, fiecare client are dreptul să îşi schimbe furnizorul, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării. Tot procesul este gratuit și nu implică modificare de ordin tehnic.

Conform ANRE, etapele esențiale ale procedurii de schimbare ce trebuie efectuate dacă vrei un alt furnizor de gaze naturale trebuie să fie următoarele:

  • Alege-ți noul furnizor de gaze naturale

Prima etapă esențială, desigur, se bazează pe alegerea unui nou furnizor care să îți ofere servicii în favoarea ta. De aceea, trebuie să cauți cât mai multe oferte de prețuri din partea unui număr mai mare de companii. La final, când ai în față o listă care să cuprindă cifrele de la mai mulți furnizor, poți să utilizezi comparatorul de prețuri pentru ofertele de gaze naturale, pus la dispoziție de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei încă din anul 2017.

  • Rezilierea contractului cu actualul furnizor și încheierea noului contract

După ce ai ales și ai selectat ceea ce ți se pare ofertant pentru că se pliază pe nevoile tale, urmează etapa în care trebuie să închei actualul contract și să-l semnezi pe cel al viitorului tău furnizor. Pe lângă preț, asigură-te că te-ai interesat și de clauzele contractuale, având în vedere și preavizul de 30 de zile.

  • Asigură-te că ești la zi cu plata facturilor

Ai nevoie de achitarea tuturor facturilor la gaze naturale în momentul în care vrei să beneficiezi de schimbarea furnizorului. În caz contrar, tot acest proces poate fi îngreunat de furnizorul actual, iar astfel, rezilierea contractului poate fi amânată până la plata tuturor facturilor.

Ofertele speciale pentru potențialii clienți sunt create special în favoarea lor. Mediul online este propice pentru astfel de schimbări, deci ai la îndemână toate instrumentele necesare, conform nevoilor tale pentru a trimite documentele și pentru a semna contractul online, completând doar formularul de contractare.

Alege inteligent furnizorul de gaze naturale și găsește cea mai bună ofertă de pe piață pentru tine!

×