x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Măsurile de protecție care îți păstrează casa în siguranță

Măsurile de protecție care îți păstrează casa în siguranță

09 Noi 2020   •   12:02
Măsurile de protecție care îți păstrează casa în siguranță

Pe lângă confortul pe care ți-l oferă, locuința reprezintă și locul unde îți depozitezi măcar o parte din bunurile de valoare, dacă nu în totalitate. În plus, trebuie să iei în calcul și siguranța celor dragi. De aceea, pentru a te asigura că bunurile tale rămân intacte și că nimeni nu va încerca să pătrundă prin efracție în casa ta, ai nevoie de măsuri atât de protecție, cât și de prevenție.

 

Deci, care ar fi măsurile care se impun pentru a evita viitoarele pagube?

Ușă metalică ranforsată

Pe lângă aspectul decorativ, aceasta mai are și rolul de paznic al locuinței. De aceea, ar fi ideal să îți montezi la intrarea în locuință o ușă metalică ranforsată. Acest tip de ușă rezistă unor atacuri violente din partea hoților, prezintă un design modern, iar calitatea materialului îi asigură o durată de viață îndelungată. Drept urmare, când își vor da seama că au de-a face cu un „inamic” impenetrabil, infractorii nu își vor duce planul până la capăt. Ideal ar fi să apelezi la serviciile unui specialist pentru a alege ușa potrivită pentru casa ta.

Sistem de supraveghere

Dacă ești plecat în majoritatea timpului de acasă sau deții bunuri de mare valoare în locuință, ai nevoie de un sistem de supraveghere atât în interior, cât și în exterior. Din fericire, tehnologia îți sare în ajutor. Pe lângă modelul clasic de cameră de supraveghere, ia în considerare să îți achiziționezi și camere spion. Nimeni nu va bănui că în ceasul de pe perete, în odorizant sau în detectorul de fum se află, de fapt, o cameră care va înregistra fiecare mișcare. Acest dispozitiv este indicat mai ales dacă nu ai mare încredere în oamenii care îți calcă pragul sau dacă observi că îți dispar bani sau obiecte din casă în mod repetat. Astfel, vei avea o dovadă palpabilă, pe care o vei putea prezenta oamenilor legii.

Un câine de pază

Pe lângă faptul că este cel mai bun prieten al omului, un câine are și rolul de gardian al locuinței. Dacă locuiești la casă, îți poți lua unul sau mai mulți, pentru că ai suficient spațiu, iar în cazul în care locuiești la bloc, și un câine de talie mai mică îți este de folos. Câinele nu trebuie să fie neapărat dresat pentru pază, ci doar să își facă simțită prezența. Dacă, să presupunem, ești plecat în concediu, iar hoții ar încerca să dea o spargere, patrupedul va face zgomot, iar acest lucru va alerta vecinii, deci răufăcătorii vor fi descurajați.

Selectează cu atenție persoanele pe care le inviți în casă

Odată ce locuința ta e tranzitată de un număr mare de persoane, crește riscul de a suferi pagube. În cazul în care ești nevoit să aduci persoane străine în căminul tău, fii cu ochii pe ele și nu lăsa la vedere bijuterii, bani sau alte bunuri de valoare. De asemenea, nu le dezvălui informații despre averea ta, ce salariu ai sau cât costă un anume obiect din casă. În acest mod, te vei asigura că nu vei fi prădat de hoți.

 

Indiferent de statutul social și avere, trebuie să îți iei măsuri de protecție pentru a îți păstra casa în siguranță, inclusiv familia și bunurile de valoare. Încearcă să fii discret în legătură cu situația ta materială, nu divulga nimănui secrete de ordin financiar, iar în felul acesta vei fi scutit de probleme. Până la urmă, hoții își fac planul în tăcere și adună informații prețioase, fără ca nimeni să bănuiască momentul când vor da lovitura, iar acest aspect te poate costa scump. De aceea, e mai bine să previi astfel de scenarii și să apelezi cu încredere la sistemele performante de supraveghere.

 

Sursă foto: unsplash.com

 

 

 

×