x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Funerare.ro vine in ajutorul celor aflati la nevoie !

(P) Funerare.ro vine in ajutorul celor aflati la nevoie !

25 Iun 2021   •   13:59
(P) Funerare.ro vine in ajutorul celor aflati la nevoie !

Decesul unei ființe dragi ne dă peste cap existența, ne simțim de-a dreptul copleșiți de durere, dar cu toate acestea trebuie să fim puternici, pentru a ne ocupa așa cum trebuie de ritualurile care trebuie îndeplinite în aceste momente, dar și îndeplinirea obligațiilor legale.

Ceremonialul înmormântării își are regulile lui, dar până la acest moment, trebuie să ai grijă și la alte aspecte, iar unul dintre acestea se referă și la alegerea sicriului, obiectul în care cel drag nouă își va dormi somnul de veci.

Deși, pentru necunoscători, sicriele sunt cam toate la fel, în momentul în care ajungem la o firmă de pompe funebre, cum este și https://www.funerare.ro/, constatăm cu uimire că există mai multe astfel de obiecte, și chiar nu știi spre care să îți îndrepți atenția. Chiar dacă este un moment dificil, el trebuie dus la capăt, și dacă nimeni nu pare să fie suficient de puternic pentru a se ocupa de toate aceste detalii, este timpul să fii lucid/ă și să ai grijă ca totul să se desfășoare așa cum trebuie.

 

Doar sicrie din lemn

 

Actele normative aflate în vigoare la ora actuală în țara noastră menționează clar că înhumarea persoanelor decedate se face doar în sicrie din lemn, deoarece acesta este un material biodegradabil.

Sicriele se diferențiază nu doar prin tipul de lemn folosit la fabricarea lor, ci și prin numărul de colțuri. Astfel, avem sicrie în patru, șase sau chiar opt colțuri. Sunt prevăzute cu mânere, uneori sunt decorate cu o cruce amplasată pe partea exterioară a capacului, iar în interior există o pânză albă, special realizată în acest scop.

 

Detalii de care trebuie să ții cont

 

Fără sicriu, o ceremonie funerară realizată în mod corect nu poate avea loc. De aceea, atunci când îl cumperi, trebuie să fii atent și la unele detalii care fac diferența, și pe care ți le prezentăm pe scurt în rândurile următoare.

 

 

Care este dimensiunea sicriului

 

Alegerea dimensiunii potrivite pentru un sicriu se face ținându-se cont de greutatea și înălțimea persoanei care a încetat din viață, precum și de dimensiunile locului de veci. Pentru a evita situațiile dificile, și care pot duce la momente grele pentru familie, cum ar fi faptul că sicriul este prea mare față de dimensiunea cavoului, de exemplu, trebuie ca toate aceste date să fie cât mai aproape de realitate. Eventual discută și cu cei de la firma de pompe funebre și vezi care sunt sugestiile lor. Nu este momentul să te simți jenat pentru că nu știi toate aceste detalii. În schimb ei, în calitate de specialiști în domeniu, trebuie să te ajute să organizezi cât mai bine acest moment dificil. De regulă, dimensiunea standard a unui loc de veci este de 200cm X 70cm, dar aceste date pot suferi și unele modificări.

 

Materialul din care este fabricat

 

Cele mai multe sicrie existente la ora actuală pe piață sunt fabricate din lemn de esență tare, dar sunt și cele din conifere. Unele mai sunt și decorate cu simboluri religioase sau chiar florale. Cât despre speciile de arbori folosite la fabricarea sicrielor, în general este vorba despre tei, stejar, fag, brad sau pin.

În funcție de tipul de lemn utilizat la confecționarea coșciugului, și prețul este unul diferit. Astfel, cele din lemn de esență tare sunt mai scumpe decât restul, dar prețul mai poate depinde și de cât de ornamentat este sicriul.

 

Ce culoare alegi

 

Un alt aspect care contează este și culoarea sicriului. Majoritatea oamenilor optează către nuanțele închise, în timp ce cele mai deschise la culoare sunt alese când vine vorba despre înhumarea tinerilor, a femeilor sau a copiilor.

 

Bugetul alocat pentru achiziționarea sicriului

 

Pare o impietate ca în aceste momente dificile să te gândești la bani, dar nu ai cum să treci și peste acest aspect. De aceea, de regulă oamenii își stabilesc un buget pe care încearcă să îl respecte. În acest buget este cuprinsă și achiziționarea sicriului, care nu trebuie să depășească o anumită valoare.

Mergi la casa de servicii funerare pe care ai ales-o și vezi ce variante ai, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. De regulă, este mult mai avantajos să iei tot pachetul, prin care primești sicriul propriu-zis, perna matlasată, pânza pentru față, crucea din lemn inscripționată cu datele despre persoana decedată, capitonajul pentru capac.

 

Accesorii sicriului

 

Sicriul este prevăzut cu mai multe accesorii, și care de cele mai multe ori intră în prețul produsului. Astfel, avem de a face cu pernă, capitonaj, lenjeria albă matlasată din interiorul sicriului, mânere cu inserții metalice pentru transportul mai ușor, un crucifix montat pe capacul exterior al sicriului, șuruburi pentru prinderea capacului, o lumânare toiag. Există și alte accesorii, care pot fi discutate cu personalul de specialitate de la firma de pompe funebre.

Nu putem nega că încetarea din viață a unei persoane dragi nouă ne umple de durere și tristețe. Cu toate acestea, pregătirile pentru înhumarea acesteia nu trebuie neglijate, dar pentru a avea parte de o bună organizare, se recomandă apelarea la o firmă specializată în servicii funerare.

Emoțiile, tristețea și multe altele te pot face să nu mai fii atât de concentrate/ă la mulțimea de detalii de care trebuie să ții cont, așa că este mai bine să lași aceste amănunte în seama celor se pricep cel mai bine la așa ceva. Alegerea sicriului este doar o etapă, dar nu una lipsită de însemnătate, așa că acordă-i importanța cuvenită. Este printre puținele gesturi prin care poți să îți arăți afecțiunea față de persoana care a încetat din viață.

×