x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Paravane traforate

Paravane traforate

10 Aug 2021   •   18:32
Paravane traforate

Folosite în mod tradițional în aer liber pentru a proteja gradina și ocupanții săi de ochii curioșilor, paravane decorative sunt, de asemenea, o soluție arhitecturală populară în interior. Într-adevăr, aceasta partiție, realizată prin suprapunerea sau repetarea aceluiași element, permite redarea spațiului fără partitionarea sau pierderea luminozității. Aceste paravane traforate decorative reprezintă un avantaj major pentru spațiile mici în căutare de luminozitate sau, dimpotrivă, pentru spațiile deschise care au nevoie de organizare. Descoperă în acest articol 7 idei pentru integrarea unui paravan traforat în interiorul locuinței tale.

Paravan traforat decorativ pentru bucătărie

Capabil să definească vizual diferitele spații, fără a monta un perete și, prin urmare, fără să împiedice circulația naturală a luminii, paravanul traforat este, de asemenea, un atu estetic incontestabil. Pentru o integrare cât mai bună, alege un paravan traforat ton pe ton cu restul culorilor din bucătărie.

Aceste paravane de cameră, de obicei din lemn sau PVC, se pot integra perfect cu decorul interior. Prin urmare, nu sunt utilizate exclusiv în aer liber pentru a proteja o gradină. Iar avantajul cu aceste paravane este că pot fi realizate și pe comandă, de experți precum cei de la soldshop.ro. Intră pe site-ul lor pentru a te inspira din modelele deja existente sau poți să vii cu propriul model.

O sală de mese separată de paravan traforat

Aceasta este funcția principală a paravanului - separarea. Cu toate acestea, este uneori dificil să îl folosești în interior, cel puțin pe suprafețe mari... Cu excepția cazului în care dorești să păstrezi intimitatea anumitor camere cu orice preț, cum ar fi dormitoarele sau baile, aceste “ziduri” ușor de montat și fără modificări de făcut, nu lipsesc din resursele de amenajare interioara. Într-adevăr, ele permit nu numai separarea spațiilor, vizual și fizic în funcție de nevoi, ci și păstrarea luminozității, chiar și a adâncimii unei camere în funcție de stiluri. Dacă ai o sală de mese mare, o poți separa cu un paravan decorativ pentru a crea, de exemplu, și o zonă de bar.

Un paravan de designer pentru a reproiecta o intrare

Considerată o risipă de spațiu, în special în orașele în care și un metru patrat este prețios, intrarea este adesea neglijată sau chiar uitată pur și simplu în apartamentele contemporane. Cu toate acestea, acest dispozitiv de decompresie intre interior și exterior joaca un rol semnificativ în ceea ce privește confidentialitatea și funcționalitatea. Într-adevăr, nimic nu este mai neplăcut decât să intri direct în sufragerie fără să fi putut să-ți dai jos pantofii sau să te dezbraci și astfel, simbolic, să lași în urma durerile lumii exterioare. Soluția: alege un paravan traforat și o bancă multifuncțională, pentru a marca intrarea, fără pierderi de spațiu sau lumină.

Paravane pentru mansarde

Dacă există tendința de a dobora pereții despărțitori în interiorul clasic, problema este opusă în suprafețele moderne, cum ar fi mansardele. Într-adevăr, nimic mai complex în ceea ce privește aspectul decât un spațiu fără partiții. Cu toate acestea, este dificil să rezolvi montarea pereților și pierderea luminii. În acest caz, paravanul traforat oferă o alternativa interesanta, deoarece permite structurarea fară partiționare. În plus, poate fi realizat din diferite materiale, în funcție de stilul interiorului tău.

Paravan traforat decorativ în sufragerie

Ai parte de războiul nervilor în locuințele mici? Organizarea este totul. Într-adevăr, dacă nu te organizezi cum trebuie, un studio prost amenajat de exemplu, va provoca rapid o senzație de claustrofobie și poate părea chiar mai mic decât este de fapt. Astfel că separarea trebuie făcută organizat. Într-adevăr, cu cât spațiul va fi mai bine organizat, cu atât va fi mai ușor de depozitat și întreținut. În acest caz, alege paravane traforate care servesc pentru a delimita diferitele zone de locuit, fără a lua prea mult din spațiu. Este o soluție extraordinară pentru spații ce sunt folosite de mai multe persoane în același timp.

Paravan modern care separă camera de zi și dormitorul

Paravanul traforat poate adopta tot felul de stiluri, forme și funcții - sau aproape - cu condiția să ai o imaginație foarte bună. Un paravan poate avea un atu decorativ practic și estetic. Poate fi folosit pentru a separa zona de living de dormitor într-un studio sau o garsonieră, fără a lua din metri pătrați alocați locuinței. Paravanul trebuie realizat în așa fel încât, ca model și culoare, să se integreze perfect în acest spațiu. Poate avea forme geometrice sau florale. Totul depinde de gusturile tale și de stilul locuinței.

Separarea unui birou

Aceasta este o problemă esențială în ceea ce privește arhitectura interioară: cum să creezi într-o cameră de zi sau un dormitor, un birou? Deci, pentru a delimita în mod clar un dormitor, sau o cameră de zi de un birou, mai ales atunci când ferestrele sunt amplasate doar pe o parte, cel mai bun mod de a o face este un paravan traforat decorativ. Fiind traforat, acesta permite, în primul rand, pătrunderea luminii, astfel încât spațiul separat să aibă parte de lumina naturală. În al doilea rand, ținând cont că în această perioadă multe persoane lucrează de acasă, iți poți crea un spațiu special pe care să îl  “părăsești” după ce s-a încheiat ziua de muncă. Astfel vei avea senzația că ai lăsat munca în urma și te poți bucura de viața ta.

Mezanin protejat cu un paravan decorativ

Ai un mezanin și iți dorești un plus de protecție? O poți face cu un panou traforat. În plus, vei da o altă imagine întregului ansamblu. Lumina va pătrunde în acel mezanin, dar vei avea și un perete separator, util în special dacă în preajmă sunt copii sau animale de companie.

Alege un paravan traforat pentru o soluție de design utilă și cât se poate de estetică!

 

 

×