x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Patru criterii care vă ajută să găsiţi hota ideală

Patru criterii care vă ajută să găsiţi hota ideală

de Alina Iancu    |    16 Feb 2011   •   15:16
Patru criterii care vă ajută să găsiţi hota ideală

S-a întâmplat probabil tuturor gospodinelor ca la un moment dat să renunţe să mai gătească un anumit fel de mâncare din cauza mirosului care se împrăştie în toată casa şi de care cu greu reuşesc să scăpe. Soluţia la această problemă este una simplă dacă ţineţi cont de câteva sfaturi oferite de Electrolux. Majoritatea bucătătrilor sunt dotate cu hotă însă, nu puţine sunt cazurile în care acestea sunt cumpărate în funcţie de preţ şi nu de calităţi sau de caracteristicile impuse de spaţiul bucătăriei. Aveţi la dispoziţie o multitudine de produse care vă pot scăpa de problemele cauzate de gătitul zilnic. În funcţie de preferinţe şi de necesităţi puteţi opta pentru hote tip insulă, tip cămin, telescopică, tip grup, încorporată sau tradiţională.

Primul pas pentru alegerea hotei ideale este să determinaţi suprafaţa încaperii. Hotele au capacitaţi diferite, iar una subdimensionată nu va reuşi niciodată să vă scape de mirosul persistent de mâncare, oricât de bună ar fi ea. După ce v-aţi asigurat că produsul pe care doriţi să îl cumpăraţi este adecvat bucătăriei, treceţi la detaliile tehnice. Hota pe care o doriţi trebuie să aibă trei nivele de viteză. Cele mai indicate au şi o funcţie intensivă şi un programator integrat astfel încât să vă permită să o setaţi în funcţie de mâncarea pe care o pregătiţi.

O altă problemă cu care vă puteţi confrunta în bucătărie în lipsa unei hote eficiente este aburul. Dacă de fiecare dată când gătiţi constataţi că pe ferestre şi pe pereţi curg şiroaie de apă şi mai ales dacă simţiţi că bucătăria s-a transformat într-o saună este necesar să cumpăraţi o hotă care fie va putea evacua la exterior aburul format, fie îl va filtra şi recircula pentru a-l menţine proaspăt şi plăcut. În caz contrar, riscaţi ca în scurt timp să vă confruntaţi cu o problemă mult mai gravă şi neplăcută: mucegaiul, care odată format vă va da multe bătăi de cap până să scăpaţi de el.

Spre deosebire de vaporii care ies atunci când fierbem apă, cei eliminaţi din mâncare conţin şi particule mici de grăsime care se depun pe mobilier, pe accesorii şi pe obiectele din ceramică, inclusiv pe gresie şi faianţă. Pentru a preveni şi acest lucru, hota pe care o alegeţi trebuie să fie echipată cu filtre de aluminiu care să absoarbă şi să reţină particulele de grăsime. La anumite intervale de timp acestea se scot şi se spală manual sau în maşina de spălat vase.

×
Subiecte în articol: electrolux hote aburi