x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Povestea lui Bonnie și Clyde, doi dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie

Povestea lui Bonnie și Clyde, doi dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie

22 Dec 2020   •   15:18
Povestea lui Bonnie și Clyde, doi dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie

Bonnie și Clyde sunt doi dintre cei mai cunoscuți răufăcători din istoria SUA. Considerați inamici publici între anii 1931 și 1934, Bonnie și Clyde au fost în centrul atenției și au existat inclusiv oameni care i-au adulat.

 

Pe numele lor complet Bonnie Elizabeth Parker și Clyde Chestnut Barrow, cei doi erau renumiți pentru jefuirea unor bănci, dar obișnuiau să fure și din magazine mici și benzinării.

 

Clyde Barrow își dorea în copilărie să ajungă muzician, însă influența fratelui mai mare, Buck, l-a determinat să aleagă o viață plină de infracțiuni. Prima dată a fost arestat în 1926, pe când avea 17 ani. Apoi, în 1930, a cunoscut-o pe Bonnie Parker, alături de care a comis numeroase infracțiuni. Tot Bonnie a fost cea care l-a ajutat să evadeze din închisoare în 1932, după ce a introdus un pistol în arest.

 

Bonnie și Clyde, renumiți și în zilele noastre

 

Chiar dacă au trecut peste 80 de ani de la moartea lor, Bonnie și Clyde sunt în continuare renumiți, iar la povestea lor de dragoste se face adesea referire.

 

Spre exemplu, rapperul Jay-Z a lansat alături de Beyonce melodia "Bonnie & Clyde" în 2003, iar aceasta a avut un succes comercial ridicat.

 

Există însă și jocuri ca la aparate inspirate din povestea lor. Bonnie & Clyde, lansat de compania Red Rake în 2019, îi are pe cei doi printre simboluri, alături de pistoale, puști, un teanc de dolari și sediul unei bănci.

 

Cel mai mult a contribuit însă la popularizarea poveștii celor doi filmul Bonnie and Clyde, lansat în anul 1967, cu Warren Beatty și Faye Dunaway în rolurile principale. De asemenea, în 2019, Netflix a lansat filmul The Highwaymen, bazat tocmai pe povestea urmăririi celor doi.

 

Jafurile pentru care au intrat în istorie Bonnie & Clyde

 

Apogeul activității infracționale a lui Bonnie și Clyde a fost atins după anul 1932. Cei doi au furat un Ford V8 Sedan din Texas și au început să călătorească spre New Mexico, Oklahoma, Missouri, Iowa, Ohio, Michigan, Illinois și Indiana.

 

Ei jefuiau numeroase magazine, bănci și benzinării pe care le găseau în cale. Au ucis mai multe persoane, inclusiv 9 oameni ai legii. Bonnie și Clyde au intrat în atenția FBI după ce au răpit doi oameni în Louisiana. Ei au fost prinși de două ori de forțele de ordine, însă au evadat și au continuat să comită infracțiuni.

 

Pentru o perioadă, cei doi au fost însoțiți inclusiv de fratele lui Clyde, Buck, și de soția acestuia, Blanche Barrow. În această perioadă au avut mai multe confruntări cu forțele de ordine. Timp de câteva luni au călătorit împreună și au comis mai multe jafuri.

 

Cum au fost uciși Bonnie și Clyde

 

După câțiva ani în care au creat probleme în numeroase state, americanii au decis să apeleze la fostul căpitan al rangerilor texani, Frank Hamer, și l-au convins să îi vâneze pe aceștia.

 

Hamer a studiat cu atenție mișcările celor doi și și-a dat seama că aceștia mergeau într-un cerc care înconjura granițele a cinci state, profitând și de faptul că legislația din acea vreme împiedica forțele de ordine să urmărească infractorii în state în care nu aveau jurisdicție.

 

În cele din urmă, pe 23 mai 1934, s-a produs și decesul celor doi, pe un drum rural din Bienville Parish, Louisiana. Existau informații că tâlharii urmau să ajungă la locuința părinților lui Henry Methvin, un alt om pe care l-au ajutat să evadeze din închisoare. Aceste informații se crede că au fost date poliției tocmai de Methvin. S-a creat astfel o ambuscadă de-a lungul drumului dintre Gibsland spre Sailes. Forțele de ordine l-au convins pe tatăl lui Henry, Ivy, să-și poziționeze camionul de-a lungul drumului, în speranța că bandiții vor opri. Acest lucru s-a întâmplat, iar polițiștii au tras peste 130 de gloanțe, care le-au fost fatale lui Bonnie și Clyde.

 

×