x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

02 Mar 2021   •   17:06
Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din primele momente, orice relație are nevoie de muncă. În general, această muncă implică și redescoperirea pasiunii sau chiar reîndrăgostirea. Cu siguranță există mereu lucruri noi de explorat și dezvoltat în relația sau căsnicia ta, așa că nu lăsa sentimentele intense să se piardă. Iată câteva sfaturi pentru o relație armonioasă și echilibrată:

 

Pune preț pe atingeri

Odată ce o relație se dezvoltă și rezistă mai mult în timp, contactul fizic este din ce în ce mai rar sau de scurtă durată. Chiar și o îmbrățișare de aproximativ 20 de secunde poate stârni senzația de iubire și te poate ajuta să te simți mai bine. În cazul în care întâmpini probleme de natură sexuală într-o anumită perioadă, încearcă suplimente pentru potenta. Acestea pot chiar să salveze o relație care trece prin momente dificile. Intimitatea este unul dintre aspectele cele mai de preț ale unei legături cu istorie dintre doi oameni, așa că bucură-te de ceea ce poți descoperi alături de cel drag.

 

Fii curios de partenerul tău

Amintește-ți de perioada de început a relației și cât de mult conta ceea ce își dorește persoana dragă, la ce se gândește și chiar ce visează. Poate ai observat că, în timp, interesul pentru aceste aspecte se domolește sau chiar dispare. Curiozitatea poate duce la discuții interesante, descoperirea de noi informații și dorința de a dezvolta legătura pe care o ai în relație. Nu te rezuma la discuții despre muncă sau despre evenimente din familie, ci deschide subiecte care sunt de actualitate la nivel social, economic sau politic. Cere-i partenerului de viață părerea și implică-te în discuții despre subiectele preferate.

 

Planifică întâlniri romantice surpriză

Cuplurile care sunt împreună de ani buni își pierd, treptat, interesul față de ieșirile romantice. În special odată cu venirea copiilor, prioritățile se schimbă, iar căsnicia are de suferit de pe urma acestora. Pentru a reaprinde flacăra pasiunii, trebuie să începi de unde ai plecat și să îi oferi persoanei iubite experiențe similare cu cele petrecute împreună la începutul relației. Planifică măcar de câteva ori pe lună întâlniri romantice, fără a dezvălui activitatea sau locul. De asemenea, acestea nu trebuie să însemne neapărat ieșiri la restaurant, în special în această perioadă, dar poți organiza escapade de weekend la munte, într-o locație feerică, unde puteți fi doar voi doi.

 

Fii amuzant în situații tensionate

Conflictele nu pot fi evitate în viața de cuplu, dar felul în care le gestionezi stă în puterea ta. Este recomandat să-ți stăpânești emoțiile negative și să le înlocuiești cu o atitudine optimistă și chiar amuzantă. Când începi o discuție neplăcută sau stresantă, găsește umorul în toată situația și fă tot posibilul să schimbi macazul. Dacă reușești să vezi totul dintr-un unghi amuzant, vei putea să te bucuri de o dinamică pozitivă, iar discuția are mai multe șanse de a deveni constructivă. Atenție însă la răspunsul dat de persoana iubită. Nu întrece măsura dacă observi că aceasta nu se arată încântată de abordarea ta.

 

Relațiile sunt uniuni speciale între doi oameni, așa că asumă-ți toate eforturile necesare pentru a redescoperi pasiunea alături de persoana iubită. Nu renunța la relația ta atunci când lucrurile par a deveni monotone, ci depune mai mult efort pentru a oferi un imbold spre armonie.

 

Sursă foto: pexels.com

×