x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!

Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!

14 Apr 2021   •   17:38
Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!

A venit momentul să îți înnoiești piesele de mobilier sau pur și simplu vrei să dai un aer proaspăt casei tale? Deși primul lucru la care te uiți este modelul, trebuie să pui accent, în primul rând, pe materialul din care este realizată mobila, astfel încât acesta să fie calitativ și de durată.

Cea mai bună alegere rămâne lemnul, deoarece se potrivește de minune în orice locuință, datorită senzației de eleganță, confort și căldură pe care o emană, indiferent dacă este vorba de scaune, mese, biblioteci, uși de interior sau alte obiecte ornamentale. Având în vedere faptul că este folosit de generații întregi, experții în design interior recomandă să folosești lemnul în amenajări, deoarece schimbă atmosfera întregii case prin aspectul care nu se demodează, fiind un material unic, care nu poate fi replicat.

Iată 4 motive pentru care să alegi mobilă și accesorii de lemn:

 

Aspectul lemnului este unic

O piesă de mobilier din lemn poate înfrumuseța o întreagă încăpere și îi poate oferi un aspect natural, astfel încât să te simți mai conectat cu natura, chiar dacă locuiești într-un apartament în centrul orașului. În plus, o cameră rece, fără un stil aparte, va deveni instantaneu mai primitoare și mai călduroasă, dacă alegi lemnul pentru amenajare. Numeroase magazine specializate pe articole de bricolaj, precum Hornbach.ro, îți oferă o gamă largă de piese de mobilier, decorațiuni și alte accesorii de bază (uși sau pardoseli) fabricate din acest material, deci cu siguranță vei găsi ceva care să fie pe gustul tău!

 

Lemnul este rezistent și durabil

Dacă îți dorești să te bucuri de mobilier mulți ani de acum înainte și să își păstreze aspectul deosebit chiar și după trecerea timpului, trebuie să alegi piese realizate din lemn. Deși sunt mai scumpe, raportul calitate-preț este unul corect.

În plus, dacă vei simți nevoia de o schimbare după o perioadă mai lungă, vei putea vinde mobila de lemn păstrată în stare impecabilă, ceea ce nu se întâmplă, de obicei, în cazul altor materiale mai slab calitative. De asemenea, lemnul este ușor de întreținut, așa că nu va trebui să înlocuiești mobilierul din cauza petelor, mai ales dacă ții cont de toate trucurile pentru curățarea acestuia.

 

Ai o multitudine de variante

Dacă îți dorești un mobilier personalizat, pe care să nu îl regăsești în casele altora, lemnul îți oferă această posibilitate, datorită culorilor și texturilor variate, în funcție de tipul utilizat și de modul de tăiere, în special dacă alegi un atelier mic, unde creativitatea este primordială, iar fiecare piesă dobândește un design unic.

 

Lemnul se potrivește oriunde

Spre deosebire de alte materiale, lemnul este foarte versatil și se integrează cu ușurință în orice casă, indiferent de stil. În plus, dacă nu îți dorești un model uniform, poți alătura cu succes diferite tonuri de culoare și tipuri de lemn, aceste combinații fiind o sursă de inspirație care vor crea un cadru deosebit în orice locuință.

 

În concluzie, piesele de mobilier au capacitatea de a transforma în totalitate o casă și de a crea un cadru confortabil și primitor, necesar oricărui cămin. De aceea, cel mai recomandat este să alegi mobila realizată din lemn, pentru a te bucura de eleganță, versatilitate, rezistență și durabilitate.

 

Sursă foto: Pexels.com.

 

 

×