x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trei motive bune pentru a lua un credit

Trei motive bune pentru a lua un credit

14 Ian 2021   •   17:21
Trei motive bune pentru a lua un credit

Spre deosebire de alte tipuri de credite, un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice, însemnând că nu trebuie să oferiți explicații creditorului despre cum plănuiți să folosiți banii împrumutați.  Aceste credite au deseori dobânzi rezonabile și condiții avantajoase, cu toate acestea, este bine să avem un motiv întemeiat atunci când consideram asumarea de noi datorii.

Important de menționat este și faptul că creditele de nevoi personale sunt oferite atât de bănci, cât și de instituțiile financiare nebancare (IFN). Condițiile de eligibilitate pentru un credit de nevoi personale IFN sunt mai puțin stricte, astfel că și persoanele cu venit minim pe economie sau persoanele înscrise în Biroul de Credit pot obține un împrumut. Multe instituții financiare nebancare își desfășoară activitatea online, devenind astfel cu atât mai accesibile. Creditele online devin din ce în ce mai populare, tocmai de aceea este recomandat să utilizați o platformă de comparare credite online precum Moneezy, pentru a găsi cel mai avantajos credit. Pe Moneezy puteți compara gratuit ofertele unor creditori autorizați și verificați, totul în doar câteva minute.

Există o mulțime de motive în care ați putea considera că un nou credit este necesar sau că este o decizie bună, în acest articol însă o să vă oferim top 3 motive când este în interesul dvs. un nou credit:

  1. Când noul credit este folosit pentru consolidarea datoriilor cu o rată de dobândă mai mică – refinanțarea unui alt credit sau consolidarea datoriilor sunt unele dintre cele mai des întâlnite motive pentru a contracta un credit. O să aveți o singură rată de achitat și o să economiți bani pe dobânzi.
  2. Când folosiți creditul pentru a investi sau pentru a câștiga bani: poate oportunitatea de afaceri pe care o așteptați de mult timp s-a ivit tocmai în momentul nepotrivit, în care nu stați bine cu banii, ei, tocmai în situații de acest gen, contractarea unui credit de nevoi personale este scuzabilă, ba chiar recomandată. Este important însă să vă faceți temele, luați în calcul toate riscurile asociate și doar dacă v-ați convins că această oportunitate are șanse mari de a funcționa faceți următorul pas și semnați contractul de credit.
  3. Pentru cheltuieli neprevăzute și foarte urgente: deseori se ivesc situații în care avem nevoie urgentă de bani, dacă nu avem posibilitatea (sau nu dorim) să ne împrumutăm de la rude sau prieteni, o variantă bună este un credit de nevoi personale. Creditele online IFN se obțin foarte rapid, este posibil ca banii să fie transferați în aceași zi când a fost solicitat creditul.

Ca să vă asigurați că contractrarea unui credit este o decizie corectă, adresați-vă aceste întrebări: “Mă va ajuta acest credit să economisesc bani?”;

“Această investiție este cu adevărat profitabilă?”;

“Oare nu o să găsesc altă metodă de a achita acea cheltuială neprevăzuta, este cu adevărat urgentă?”

Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este DA, puteți avea mai multă încredere în decizia dvs., și desigur, cu cât mai informată este decizia, cu atât mai bine. În orice caz, împrumutați responsabil și respectați-vă angajamentul față de creditor.

 

 

 

 

×