x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Care sunt cele mai bune tipuri de carne pentru consum

Care sunt cele mai bune tipuri de carne pentru consum

03 Feb 2021   •   16:41
Care sunt cele mai bune tipuri de carne pentru consum
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/wq7VErajAaE

Carnea este unul dintre alimentele nelipsite de pe masă. Atunci când este gătită corect, carnea este considerată un aliment nutritiv ce echilibrează orice dietă alimentară datorită conținutului de proteine și vitamine. Vezi care sunt cele mai bune tipuri de carne pentru consum.

Se spune că nimic nu poate înlocui o friptură gustoasă pregătită corespunzător, mai ales că, în România, printre cele mai cumpărate tipuri de carne este cea de porc, în special pe timp de iarnă atunci când se caută cel mai mult porci de vânzare. Carnea oferă proteinele de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos, așa că iată care sunt cele mai bune tipuri de carne pe care este recomandat să le introduci în alimentație.

 

  • Carnea de pui

Dacă este procurată dintr-o sursă sigură, carnea slabă de pui este una dintre cele mai bune alegeri, deoarece este săracă în calorii și foarte gustoasă. Este recomandat să fie pregătită la cuptor, abur sau grătar, deoarece în felul acesta sunt eliminate eventualele substanțe chimice și nu există niciun pericol pentru sănătate.

 

  • Carnea de porc

Carnea de porc este recomandată săptămânal, dar în cantități rezonabile pentru a aduce un surplus de energie organismului. Singura mențiune este să alegi întotdeauna carnea de porc fără grăsime și să fie pregătită la cuptor.

 

  • Carnea de curcan

Este considerată una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne, deoarece este o sursă bogată de proteine. Este recomandată pentru consum în orice perioadă a zilei, chiar și în dietele de slăbit, deoarece îi furnizează organismului toți nutrienții de care are nevoie.

 

  • Carnea de pește

Este tipul de carne care echilibrează orice dietă alimentară, deoarece peștele este bogat în acizi grași omega 3, iar asta ajută la menținerea unui nivel optim al colesterolului, dar și la protejarea inimii. Totuși, este important să alegem cu grijă tipul de carne de pește, deoarece anumite cărnuri, precum cea de rechin, pot avea niveluri însemnat de mercur.

 

  • Carnea de vită

Bogată în proteine, minerale, vitamine și nutrienți esențiali, carnea de vită contribuie la creșterea masei musculare, fără aport de grăsime. Este recomandată pentru consum săptămânal, dar în cantități moderate.

 

Consumul de carne nu trebuie evitat, deoarece este un aliment indispensabil pentru un stil de viață sănătos. Carnea este o sursă bogată de proteine, minerale și vitamine esențiale pentru organism, este un aliment care induce rapid senzația de sațietate și care poate avea numai beneficii semnificative pentru corp. Tot ce contează cu adevărat, atunci când alegi un tip de carne preferat, este să fie preparată corect și să fie consumată cu moderație.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/wq7VErajAaE

 

 

×