x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La Târgu Mureş, a curs vinul în "păhare”

La Târgu Mureş, a curs vinul în "păhare”

de Magda Cristina Ursache    |    23 Oct 2011   •   13:30

Cea de a XI-a editie a Sarbatorii vinului si a artei mestesugaresti de la Targu Mures a strans in acest weekend pesre 20 de firme producatoare de profil, din podgoriile Murfatlar, Minis, Jidvei, Culpiu, Panciu, Cotnari, Dealu Mare si din Republica Moldova. Primaria targmureseana considera ca aceasta este una dintre principalele manifestari culturale ale toamnei, chit ca muzica – au concertat, in cele trei zile, intre altii, Radu Ille, Aurel Tamas, Bosquito, Silva Oltean, Nelu Sopterean, Dinu Iancu Salajan, precum si doua trupe din Ungaria – nu a fost decat un accesoriu al standurilor si tarabelor cu vin, obiecte artizanale, dulceturi si zacusti. "In organizarea editiei din acest an a Sarbatorii Vinului ne orientam cu precadere asupra valorificarii si promovarii produselor autohtone, ale caror virtuti terapeutice nu sunt, din pacate, intotdeauna cunoscute si apreciate la justa lor valoare. Promovarea unor produse alimentare sanatoase, orientarea spre consumul unor soiuri de vinuri si sucuri de fructe "curate' se inscriu printre preocuparile constante ale primariei', declara primarului orasului, Dorin Florea. Peste 20.000 de targmureseni au petrecut zilele acestea in spatiul festivalului, semn ca ultimul deceniu i-a convins de valoarea vinului romanesc.

×
Subiecte în articol: vinul festival culinar