x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prajilă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Prajilă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

27 Mar 2017   •   11:14
Prajilă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Prajilă (papară, ratotă) se mai spune în Ardeal omletei, iar în Oltenia e o cârpeala de noră tânără și ne-nvatata: prin ia ruptă-n poale i se vede nu atât întunecata sărăcie (căci nu despre lipsuri negre e vorba) cât neștiința cea singuratică și ramificațiile ei stufoase-graba oboselii și nerăbdarea foamei după o zi toridă de prașilă.


Un fel de balmos „pripit“, prajila poate fi moale (cu malaiul nefiert si ouale abia inchegate), cum se face in sud, sau intarita la cuptor, cum imi place mie, cu telemea rasa deasupra si ceapa verde alaturi.

Află mai multe retete AICI

Ingrediente

1 cana de lapte (acru ori dulce)
1 strachina de malai
6 oua
cateva linguri de untura

MOD PREPARARE

..........................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMÂNEȘTI

×